NB I

Mészöly péntekig dönt a Lazio-csatárról

A szombathelyiek vezetőedzője a csapategységben bízik a Videoton egyéniségei ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton 18 órától a címvédő Videoton otthonába látogat a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az OTP Bank Liga második fordulójában. A szezont mindkét együttes vereséggel kezdte, a bajnokcsapat a Honvédtól, míg a Hali a Fraditól kapott ki. A közelmúltból nem lehetnek jó emlékei a szombathelyieknek a Sóstói Stadionról, hiszen tavasszal 7-0-s vereséggel távoztak Fehérvárról, bár az tény, mindkét csapat kerete alaposan átalakult azóta.

A Haladás vezetőedzője, Mészöly Géza a haladasfc.nyugat.hu portálnak nyilatkozott az összecsapás előtti várakozásairól.

– Mindenképp abban bízom, hogy a folytatása következik a mi egységes csapatjátékunknak, ami azt jelenti, hogy nem ismerünk majd elveszett labdát, és a játékosok nagyon fognak küzdeni azért, hogy egymást szépen ki tudják segíteni a pályán. Úgy érzem, hogy jó úton vagyunk, és ez a szemlélet mindenképp szükséges ahhoz, hogy a játékunk eredményes és sikeres legyen – mondta Mészöly Géza. – Fontos lesz, hogy a mérkőzés első részében is veszélyesek legyünk a kapura, és tudjuk kontrollálni a Videoton nagyszerű játékosait. Gondolok itt Gyurcsóra, Kovácsra vagy éppen Oliveirára, akik képesek egyéni megvillanásokra, és ezt igazolták a walesi csapat ellen is a BL-selejtezőn. Gyurcsó egy villanás alatt helyzetbe tudott kerülni, és ha a védők nem kellő távolságból figyelnek, akkor ő ki is tudja ezt használni. Ezt mindenképp fontosnak tartom, ez lesz az egyik kulcsa a mérkőzésnek.

A Hali trénere egyetért abban, hogy a mostani Videoton nem tűnik annyira meggyőzőnek, mint a tavalyi szezonban látott székesfehérvári gárda.

– Egyértelmű, hogy játékban eddig nem tudta azt felmutatni a Videoton, amit tavaly, de ahogy említettem, az egyéniségek megvannak a csapatukban. Nagyon oda kell erre figyelnünk, nekünk pedig igazi csapatként kell játszanunk, valamint a csapatrészek közötti egységnek is működnie kell.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az eddigi nyolc igazolás után az olasz Ettore Mendicino személyében egy újabb próbázó érkezett a zöld-fehérekhez. A 25 éves támadó a Lazio futballistája, legutóbb az olasz harmadosztályban szerepelt kölcsönben.

– Nem szeretném elkapkodni a döntést vele kapcsolatban. Szerencsére jövő péntekig itt lesz velünk. Jó pár napig tudjuk még figyelni, és ez mindenképpen segít a döntésben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik