NB I

Gosztonyi tud jobban is játszani

A 24 éves játékosnak még szoknia kell a Haladás stílusát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás az első fordulóban 2-0-ra kikapott a Ferencváros együttesétől. A vasiaknál a frissen igazolt Gosztonyi András 76 percet tölött a pályán, de állítása szerint sokkal jobban is tud ennél játszani. Gosztonyinak nem volt könnyű dolga, hiszen betegség miatt három edzést is kihagyott, így nem volt a legjobb erőnléti állapotban – írja a haladas.hu.

– Miután elvállaltam a játékot, utólag már semmit sem foghatok a betegségemre. Az FTC ellen jó lett volna pontot, pontokat szerezni, de mindenki tudja, nekünk nem feltétlen a bajnokesélyes Fradit kell megvernünk. Annak ellenére sem vallottunk szégyent, hogy kikaptunk, de a folytatásban még többet kell tennünk a sikerért. Biztató, hogy akadtak a meccsnek olyan periódusai ahol domináltunk, viszont voltak olyan időszakok, amikor az FTC volt jobb. Hiszem, hogy hétvégén a Videoton ellen még jobbak leszünk, még egyet lépünk előre. Ami engem illet, amikor Szombathelyre kerültem az első hétben hotelben laktam, közben lakást kerestem, és miután találtam, pakoltam, költözködtem. Szóval meglehetősen rumlis volt az első időszak, szerencsére most már minden rendben, és a párom is itt van – így azért könnyebb – kezdte Gosztonyi András.

– A játékosok közé könnyen beilleszkedtem, jó közösségbe kerültem. A Haladás azonban más stílusban futballozik, mint korábbi klubjaim, és miután rövid ideje edzek a csapattal, ezt még szoknom kell. Azt is, hogy nem a bal oldalon, vagy az ék mögött, azaz a kedvenc posztjaim egyikén szerepelek, hanem jobb oldali középpályásként. Persze nincs ezzel semmi gond, ott játszom, ahová az edzőm éppen állít. Az FTC elleni teljesítményemnél tudok jobban is futballozni, ezt már szombaton, a Videoton ellen szeretném bebizonyítani – zárta mondandóját a 24 éves játékos.

Olvasói sztorik