NB I

Gosztonyival erősített a Haladás

A Diósgyőrből távozó játékos három évre kötelezte el magát a szombathelyi klubhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Gosztonyi András három évre a Szombathelyi-Swietelsky Haladás labdarúgója lett – adta hírül a klub honlapja.

A 24 éves, szélsőként és csatárként is bevethető Gosztonyi a Kaposvár, az MTK, az olasz Bari, a Videoton és a Diósgyőr érintésével került Szombathelyre. Alapembere volt annak a Videotonnak, amely a 2010–2011-es szezonban megnyerte a fehérvári klub első bajnoki címét. Az U20-as válogatott tagjaként világbajnoki bronzérmet szerzett.

Az előző három évet Diósgyőrben töltötte, ahol a csapatkapitányi tisztséget is betöltötte. Gosztonyi András személyében egy fiatal, ám mégis sok csatát megélt labdarúgóval erősödött a zöld-fehérek kerete.

– A Haladás nagyon akart engem, kitartóan hívott, és éreztem a vezetőedző, Mészöly Géza bizalmát, többször is beszéltem vele, kifejezett kérése volt a szerződtetésem – árulta el Gosztonyi András. – Továbbá az is sokat nyomott a latba a döntésemnél, hogy a vezetők ambiciózus, komoly terveket vázoltak fel elém a klub jövőjét illetően. Szeretnék a magam módján én is hozzájárulni ahhoz, hogy ezek a nagyra törő tervek valóra váljanak. Örömmel írtam alá a Haladáshoz.

– Szerettük volna még egy minőség magyar játékossal megerősíteni a keretünket, Gosztonyi András megfelel ennek a kritériumnak – mondta a Szombathelyi-Swietelsky Haladás trénere, Mészöly Géza. – Ambiciózus, motivált, céltudatos, a futball iránt elkötelezett embert ismertem meg benne – a tehetsége pedig adott. Véleményem szerint ezzel a szerződéssel Gosztonyi András és a Haladás is jól járt. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik