NB I

Király Gábor is pályára lép a Király Kupán

A Vasas a Sopron, a Diósgyőr pedig a Haladás ellen játszik a szombathelyi torna elődöntőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A XII. Király Kupa szerdai sajtótájékoztatóján Király Ferenc, a szervező Király Sportlétesítmény vezetőjeként, Illés Béla, Tóth Miklós és Mészöly Géza a Haladás képviseletében voltak jelen. Király Gábor videóüzenetben köszöntötte a sajtó képviselőit.

A felkészülési torna július 4-én, szombaton 14 órakor kezdődik, a belépőjegyek 1000 forintba kerülnek, 14 éves kor alatt és nyugdíjasoknak ingyenes.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője emlékeztetett rá, hogy 12 éve része a csapat felkészülésének a kupa.

Mészöly Géza vezetőedző ismét elárulta, hogy próbajátékon van Szombathelyen a 32 éves cseh csatár, Pavel Fort; a Balmazújváros korábbi védekező középpályása, a horvát Ante Batarelo; és a 28 éves elefántcsontparti csatár, Patrick Vouho.

Király Gábor, a torna alapítója videóüzenetben köszöntötte a részvevőket, és kiemelte, hogy különleges lesz számára a torna, hiszen 11 évig szervezőként vett részt, most először pedig a Haladás játékosaként, belülről is átéli majd a hangulatát. Ráadásul 18 év után újra Haladás-mezben léphet pályára Szombathelyen.

A torna díszvendége Németh Gábor kapus lesz, aki negyven évesen idén vonult vissza. A Haladáshoz és a másik résztvevő Vasashoz is ezer szállal kötődik eredményes pályafutása.

A programot a Vasas kezdi a Sopronnal 14 órakor, majd 15.30-tól a Diósgyőr csap össze a Haladással a másik elődöntőben. A bronzmeccs 17.30-kor, a döntő 19 órakor, az eredményhirdetés 20.30-kor kezdődik. A mérkőzések kétszer 30 percesek. Amennyiben a mérkőzések döntetlennel zárulnak, tizenegyesek következnek. Korlátlan cserére van lehetőség, ám a lecserélt játékos már nem térhet vissza – írja a Király Sportlétesítmény honlapja.

Olvasói sztorik