NB I

Hetet számoltak a Haladásra az oroszok

A szombathelyiek súlyos, 7-0-s vereséget szenvedtek az orosz Tyerek Groznij elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FK Tyerek Groznij (orosz) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 7-0 (3-0)
Bad Tatzmannsdorf, Ausztria, 150 néző
Haladás. 1. félidő: Rózsa (Gyurján M., 27.) – Schimmer, Jagodics M., Devecseri, Bosnjak – Iszlai, Nagy P. – Gaál, Németh M., Halmosi – Radó. 2. félidő: Gyurján M. – Angyal, Czingráber, Jánvári, Zsirai – Meggyes, Jancsó – Martínez, Tihanyi, Grabant – Török. Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Mitrisev (22., 31.), Kanu (25.), Mirzov (48.), Mbengue (51.), Ribusz (62.), Jánvári (öngól 65.)
Kiállítva (cserével): Rózsa (27.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Szombathelyi Haladás 7-0-ra kikapott az orosz Tyerek Groznij csapatától az Ausztriában rendezett felkészülési mérkőzésen, vasárnap délután.

Érdekesség, hogy január közepén ugyanezt az orosz együttest 2-0-ra legyőzték a vasiak a törökországi edzőtáborban, de a jelek szerint akkor valószínűleg tartalékcsapattal állt fel a Tyerek.

Szép számú Haladás-tábor kísérte el Bad Tatzmannsdorfba a szombathelyieket. Az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott, Németh Márió előtt adódott egy lehetőség, de túlcselezte magát. A 22. percben szerezték meg a vezetést a csecsenek: kigurigázták a védelmet, és Mitrisev 12 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-0). A 25. percben a tizenhatoson csináltak egy kényszerítőt az oroszok, és Kanu 15 méterről kilőtte a bal alsót (2-0).

Egy perccel később Radót buktatták a büntetőterületen belül, de a bírói síp néma maradt. A 27. percben nagy lesről indult meg az orosz akció, Rózsa Dánielt is átemelték volna, de ő 17 méterre a kaputól kézzel belekapott a labdába, így cserével kiállt, Gyurján Márton állt be a helyére. A 31. percben is asszisztált a vendég-passzolgatáshoz a Haladás, és Mitrisev ezúttal a kapu jobb oldalába lőtt 11 méterről (3-0).

A 48. percben egy jobbról belőtt labdát Mirzov négy méterről gurított a kapuba (4-0). Három perc múlva Mbengue lépett ki ziccerben, és jobbal a bal sarokba gurított (5-0). A 62. percben Ribusz 18 méterről, szabadrúgásból tekert a kapuba (6-0). A 65. percben Mbengue bal sarokba tartó lövésébe Jánvári ért bele olyan szerencsétlenül, hogy a labda a bal sarokban kötött ki (7-0). Öt perccel a vége előtt Grabant beadását Török fejelte a kapufára.

Az első húsz perc után esélyük sem volt a szombathelyieknek, akik a párharcok döntő többségét elveszítették. Ezen a napon a két csapat nem volt egy súlycsoportban – tudósított a haladasfc.hu.

A szombathelyiek néhány nappal ezelőtt az első nyári edzőmeccsüket is elvesztették, akkor 3-1-re kaptak ki az osztrák élvonalban újonc Mattersburgtól.

Olvasói sztorik