NB I

Orosz csapatot vert a Haladás

Az élvonalbeli Tyerek Groznij elleni sikerrel kezdték a török edzőtábort a szombathelyiek.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Tyerek Groznij (orosz) – Szombathelyi Haladás 0-2 (0-0)
Belek, Törökország
Haladás: Rózsa – Schimmer, Alcibiade, Fehér, Devecseri – Iszlai, Jagodics M. – Gaál B., Martínez, Halmosi – Radó. Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Radó (58.), Gaál B. (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Törökországban edzőtáborozó Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Az ellenfél az orosz élvonalbeli Tyerek Groznij volt.

Az orosz együttes honlapjának tudósításaszerint hűvös, esős idő fogadta a csapatokat. A magyarok kezdőcsapatában két új igazolás kapott helyet Alcibiade és Martínez személyében. Az első félidőben egyértelműen az oroszok domináltak, többször is munkában volt Rózsa Dániel. A negyvenedik percben nagyon közel került a vezetés megszerzéséhez az orosz csapat, de a keresztléc a Haladással volt.

A második félidő elején sem változott a játék képe, ám az 58. percben mégis a Haladás szerzett vezetést: Radó András értékesítette a lehetőségét. Hat perccel később megduplázta előnyét a szombathelyi csapat, miután Gaál Bálint helyezett húsz méterről a hálóba (0-2). A folytatásban ismét a Haladás kapuja volt többször veszélyben, de jól zárt a védelem, így bravúros sikerrel kezdte törökországi edzőtáborát a szombathelyi csapat.

Olvasói sztorik