NB I

Haladás-stadion: az első részlet megvan

2016-ban kezdődik a bontás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook–on!

Már most rendelkezésre áll a szombathelyi Haladás Sportkomplexum beruházás első részlete – értesült a Szombathelyi Haladás hivatalos honlapjakormányzati forrásokból.

Már zajlik a Haladás Sportkomplexum építési közbeszerzési pályázatának előkészítése, amelyet hamarosan kiírnak. A 9.6 milliárd forintos támogatásról még tavaly döntött a kormány, és ebben az évben már rendelkezésre is áll a 2016-ban induló beruházás első részlete. 2016-ban már bontják a Rohonci úti régi pályát, és 2017-ben már át is adják az új komplexumot.

Kézilabdapályát, súlyemelőtermet, birkózó-, ökölvívó-, valamint konditermet, múzeumot, szurkolói boltot, focipályát és egyéb kiegészítő épületeket terveztek a szombathelyi új Haladás sportkomplexumba.

Sokkal összetettebb, modernebb és kulturáltabb létesítmény lesz az új sportkomplexum, mint az eddigi. A kézilabdapályához tartozik majd egy ötszáz fős lelátó is, de számos új öltöző is helyet kap, ahol a 16 szakosztály sportolói készülődhetnek. A sportkomplexum futballstadion részének befogadóképessége 12 500 fő lesz (állóhely 9500 fő, ülőhely háromezer fő), a tervezett befogadóképesség pedig összesen 9859 fő, amelyből hazai szurkoló 7454 fő, vendégszurkoló pedig 915 fő. A B-középbe 850 fő fér majd be.

Mint korábban a Rangadó.hu is megírta, a Napi.hu pénteki cikke nyomán szúrta ki az Alon, hogy valami nagyon nem stimmel a Haladás-stadion finanszírozásával. De egyébként nem csak azzal.

A lap szerint a kormány trükközget az elkövetkező két év beruházásaival: ahogy írják, az idei költségvetésben 169 milliárd forintnyi rendkívüli privatizációs bevételt kellene az NGM-nek előteremteni, a most elfogadott 2016-os büdzsében pedig további 133.7 milliárd vagyonértékestésre lenne szükség – azaz két év alatt be kéne esnie a költségvetésbe 302 milliárd forintnak.

Olvasói sztorik