NB I

Teljes homály, milyen pénzből fejezik majd be a Haladás-stadiont

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 2015-ös költségvetési tételek között még ott virít a szombathelyi létesítmény, a 2016-osban viszont már nem esik róla szó, pedig ötmilliárd forintról van szó.

A Napi.hu mai cikke nyomán szúrta ki az Alon, hogy valami nagyon nem stimmel a Haladás-stadion finanszírozásával. De egyébként nem csak azzal.

A lap szerint a kormány trükközget az elkövetkező két év beruházásaival: ahogy írják, az idei költségvetésben 169 milliárd forintnyi rendkívüli privatizációs bevételt kellene az NGM-nek előteremteni, a most elfogadott 2016-os büdzsében pedig további 133,7 milliárd vagyonértékestésre lenne szükség – azaz két év alatt be kéne esnie a költségvetésbe 302 milliárd forintnak.

Ezt az állami vagyon eladásából várt pénzösszeget (ami sehol nincs még) pedig ravaszul összekapcsolták a kormányzati presztízsberuházásokkal, feltehetően azért, hogy legalább „papíron” ne növelje a deficitet a sok állami nagyberuházás.

Azaz nem létező, fiktív privatizációs pénzhalmokat állítottak szembe valós költségekkel, ami kicsit azért necces. De nekünk, szombathelyieknek egyéb dolog is növeli a neccfaktort.

Történetesen az, hogy míg a 2015-ös költségvetés Beruházási Alapjában ott látható fő kiadásként – olyanok mellett, mint a Ludovika Campus, Paks kettő tőkeemelése, a 2021-es úszó világbajnokság vagy az összes stadionfejlesztés – a szombathelyi Haladás-stadion 4,9 milliárd forinttal, a hasonló jövő évi felsorolásban már nincs sehol – írja aNyugat.hu.

Olvasói sztorik