NB I

Mészöly Géza igazi rangadót vár

A szombathelyiek edzője abban bízik, hogy csapata pozitív meglepetéseket okoz majd a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap 18 órától a Ferencvárost fogadja a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az élvonal új idényének nyitófordulójában. A vasi zöld-fehérek az öthetes alapozás során számos felkészülési mérkőzést játszottak, és nem kevesebb, mint nyolc új játékos csatlakozott a keretükhöz. Érkezett Király Gábor, Predrag Bosnjak, Gosztonyi András, Ugrai Roland, a belga Wils-fivérek, a Pápáról ismert Szasa Popin és a horvát Ante Batarelo. A Haladás trénere, Mészöly Géza érdeklődésünkre a felkészülésről és a Ferencváros elleni várakozásairól is nyilatkozott.

– Az edzőmeccsek eredményét illetően természetesen nem vagyok elégedett, de az volt a fontos számunkra, hogy bele tudjuk tenni a munkát. Az új játékosok szinte napról-napra érkeztek a csapathoz, és a keretünk csak ezen a héten állt össze véglegesen, Popin és Ugrai is kedden érkezett, ami azért nehézséget okozott. Gosztonyi András is később jött, illetve a két belga játékosunk sem az első napokban csatlakozott. Szerencsére azonban összeálltunk, ami örömteli, és nagyon vártuk, hogy ez a nap is eljöjjön. Úgy érzem, amit szerettünk volna, azt megvalósítottuk, de az említett dolgok azért nehézséget okoztak. Sok új játékos van a csapatban, mert úgy döntöttünk, minden csapatrészt szeretnénk megerősíteni. Nagyon bízunk benne, hogy majd igazolja a csapat, hogy az erősítést sikerült is. Ez ránk is fért, hiszen komoly, tizenkét csapatos bajnokságról van szó, amelyben a csapatok megerősödtek, és csak minimális különbségek lesznek. Reménykedem abban, hogy össze fogunk állni, és hétről-hétre egyre összeszokottabban és erősebb játékkal tudunk majd előrukkolni – kezdte Mészöly Géza.

– Mire számít vasárnap, milyen mérkőzést vár a Ferencváros ellen?
– Igazi rangadót várok, a Haladásnak a Ferencváros ellen mindig nagy meccsei voltak, nagyon sokat meséltek erről. Természetesen vannak nekem is emlékeim a Fradival kapcsolatosan, különösen még az Újpest edzőjeként. Játékosként is mindig hatalmas élmény volt a Ferencváros ellen játszani. Nagyon jó hangulatú mérkőzések ezek, és ahogy látom a jegyeladásokból, most vasárnap is hasonló jó atmoszférára van kilátás. A Fradi az ország egyik legjobb csapata, ez nem is kérdés. Fantasztikus menetelésük volt a tavalyi bajnokságban. Nagyon összeállt a Ferencváros, és példaértékű, ahogy klubszinten dolgoznak. Tiszteljük az ellenfelet és elismerjük az eredményeit, de szeretnénk megmutatni, hogy mi is kezdünk olyan csapattá formálódni, amely okozhat majd pozitív meglepetéseket a bajnokságban.

– Számíthat, hogy a Ferencvárostól visszatérő Ugrai Roland jól ismeri az ellenfelet?
– Számíthat persze, de a másik oldalon pedig ott van Radó András, aki minket ismer nagyon jól. Ilyen tekintetben azt hiszem, hogy egálban vagyunk, és nem hiszem, hogy olyan nagy dolgokat tudnánk eltitkolni, amit nem tudhat a Fradi. A mai modern futballban már szinte mindenki tud mindent mindenről. A játékosok adott pillanatban hozott döntésein, és a kvalitásokon fog múlni, hogy az adott játékhelyzeteket miképp oldják meg.

Olvasói sztorik