NB I

Radó András a Fradiba igazolt

Ugrai Rolanddal pótolja támadóját a Haladás; a Fradi-csatár három évre írt alá a szombathelyiekhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Radó András átigazolásáról hétfőn délután megegyezett a Ferencváros és a Haladás – írja a fradi.hu. Mint ismert, a szombathelyiek fiatal támadóját már tavaly is vitte volna a Fradi, de akkor nem tudott megállapodni a két klub. A hírek szerint idén az Újpest is beszállt a Radóért vívott harcba, de végül az FTC-vel jutottak egyezségre.

Cristian Ramírez, Leandro de Almeida, Stanislav Sesták és Haraszti Zsolt szerződtetése után Radó András a Fradi ötödik nyári igazolása.

A Rangadó.hu értesülése szerint Radó elengedésének feltétele volt, hogy a Ferencváros – korábban szintén Szombathelyről igazolt – támadója, Ugrai Roland tárgyalhasson és megállapodjon a Haladással, de ugyanez fordítva is igaz volt: Ugrai akkor távozhatott a fővárosiaktól, ha Radóval szintén egyezségre jut a Ferencváros. Úgy tudjuk, Ugrai hároméves szerződést köt a Haladással.

Utóbbi értesülésünket Illés Zoltán, az Ugrai Roland ügyeit intéző menedzseriroda képviselője megerősítette.

Bár Ugraiért szintén több klub is bejelentkezett, Mészöly Géza nagyon szerette volna csapata soraiban tudni, és a Haladás mellett szólt a játékos helyismerete is, hiszen 2014 februárjáig a szombathelyieknél szerepelt. Cikkünk megjelenését követően Ugrai érkezését a klub hivatalos honlapjais bejelentette.

A 21 éves Radó András 2011 novemberében debütált az élvonalban. Eddig csak a Haladásban szerepelt, összesen 91 bajnokin 28 gólt lőtt. A 2013–2014-es idényben 29 mérkőzésen 14-szer volt eredményes, ezzel csapata gólkirálya lett. Az előző szezon – a góltermést tekintve – gyengébbre sikerült: a bennmaradást épphogy kiharcoló együttesben 23 meccsen hat gólt jegyzett.

Ugrai Roland 2014 tavaszán lett a Fradi játékosa – előtte szintén csak a Haladásban szerepelt –, 22 bajnokin jutott szóhoz, két gólja volt a bajnokságban. A 22 éves támadó összesen hetven élvonalbeli találkozót számlál, ezeken kilencszer volt eredményes.

Olvasói sztorik