NB I

Van olyan próbajátékos, aki meggyőzte Mészölyt

Hat próbajátékos bizonyított az elmúlt héten a Szombathelyi Haladásban; Alcibiade nem lesz a csapat játékosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Több játékos is próbázott az elmúlt héten a Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál. A hét elején csatlakozott a csapathoz a cseh csatár Pavel Fort, a védekező középpályásként bevethető horvát Ante Batarelo, az elefántcsontparti Patrick Vouho, valamint érkezett a Pakstól Tamási Zsolt, az elmúlt idényben Ajkán játszó Németh László, illetve a Szegedtől elköszönő Szlobodan Markovics.

A belga testvérpár, Thomas és Stef Wils már aláírt, csakúgy, mint a DVTK-tól búcsúzó Gosztonyi András. Mint azt a Rangadó.hu Mészöly Géza vezetőedzőtől megtudta, jelenleg is értékelik a játékosok teljesítményét, volt, aki kifejezetten jó benyomást tett a szakvezetőre, de az is körvonalazódhat, hogy kire nem számítanak a folytatásban.

– Most fogjuk értékelni, eldönteni, hogy milyen benyomásokat szereztünk a próbajátékosokról az elmúlt héten. Erre pont jó volt a Király Kupa, hiszen éles helyzetben láthattuk a játékosokat. A horvát középpályás, Ante Batarelo játéka abszolút tetszett, jó benyomást tett ránk, a hét elején véglegesítjük, hogy tudja-e erősíteni a keretünket. Németh Lászlóról és Szlobodan Markovicsról úgy éreztük, hogy vannak ilyen típusú játékosaink. Jól teljesítettek, de még így is csak azonos teljesítményt tudtak nyújtani, mint a mi labdarúgóink, mi viszont mindenképpen azt szeretnénk, hogy olyan játékos kerüljön ide, amilyen tudású jelen pillanatban nincs a keretben. Tamási Zsoltról csak jókat tudok mondani, jó benyomást tett rám, jól teljesített, de szintén olyan kategória, hogy éppen Nagy Patriknál vagy Iszlai Bencénél nem mutatott jobbat – mondta Mészöly Géza.

Pavel Fort és Patrick Vouho is próbázott. A cseh támadó felkeltette a szakmai stáb érdeklődését, az elefántcsontparti játékos viszont kevésbé volt meggyőző.

– Patrick Vouho annyira nem tetszett, túl statikus volt, úgy láttam, van rajta pár kiló felesleg is, ő nem győzött meg arról, hogy maradni tudjon. Pavel Fort más helyzet, ő mind az edzéseken, mind a mérkőzésen mutatott olyan dolgokat, ami azt mondatja velem, hogy olyan típusú játékos, mint ő, jelen pillanatban nincs a keretben, de megpróbálunk még más játékosokat is szemügyre venni. Azért is gondoljuk még át a próbajátékosok sorsát, mert nagyon fontos a külföldi és a magyar játékosok személye a bajnokságban. Ezt gondolom át most én is. A kollégákkal, vezetőkkel is megbeszéljük a tapasztalatainkat, összevetjük a játékosokat, és együtt hozzuk meg a végleges döntést. Ez a hét elejének feladata lesz.

Múlt héten jelent meg a hír a Bp. Honvéd honlapján, hogy a Haladás élt opciós jogával, és leigazolta Raffaele Alcibiadét. A játékos azonban a Király Kupán sem tűnt fel a zöld-fehéreknél, így joggal adódik a kérdés: „De hová tűnt Raffaele Alcibiade?”

– Ő nem fog csatlakozni a Hali keretéhez, megmondom őszintén, nem tudom, hogy kitől származhat ez az információ. Nem is láttam őt a felkészülés alatt, nem készül a Haladással.

FRISS: fordulat az Alcibiade-ügyben?

Tóth Miklós ügyvezető a Rangadó.hu Mészöly-interjújának megjelenése után a klub honlapján beszélt a legfrissebb fejleményekről, illetve arról is, hogy Raffaele Alcibiade mégis a Haladás játékosa lesz.

Németh Lászlóra, Tamási Zsoltra, valamint a szerb Szlobodan Markovicsra és az elefántcsontparti Patrick Vouhora nem tart igényt a szakmai stáb, Ante Batarelóról és Pavel Fortról viszont még nem döntöttek. A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik