NB I

Nem visszalépés a Haladás

Gosztonyi András a Király Kupán éppen előző csapata, a Diósgyőr ellen mutatkozhat be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán jelentette be a Haladás, hogy Szombathelyen folytatja pályafutását Gosztonyi András. A Diósgyőrből távozó játékos a múlt héten az osztrák élvonalbeli Wolfsberger AC illetékeseivel is tárgyalt, de végül hároméves szerződést írt alá a vasi zöld-fehérekkel. A 24 éves támadó középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére nyilatkozott új csapatáról.

– Olyan feltételeket biztosított a klub, illetve olyan jövőképet vázolt fel, ami abszolút pozitív számomra. Úgy gondolom, a jövőben ez kifizetődő lesz – kezdte Gosztonyi András. – Voltam az osztrák Wolsfbergernél, de semmi különös nem történt, nem nagyon közeledtek az álláspontjaink. Utána kicsit még vártam, mert volt több lehetőségem is, de a Haladásé volt a legszimpatikusabb, ezért esett rá a választásom. Mészöly Géza személye is sokat nyomott a latba, a vezetőedző direkt engem szeretett volna. Posztra keresett játékost, és egyből tudta, hogy engem szeretne, ez is nagyon sokat számított a döntésemben.

– Mit gondol a Haladásról? Milyen csapatba szerződött?
– Az előző szezonban sikerült kiharcolnia a csapatnak a bennmaradást, a végén elég komolyat hajrázott. Remélhetőleg idén erősebbek leszünk, és stabilabb csapat tudunk lenni, ez a célja szerintem mindenkinek.

– Nem érzi visszalépésnek a DVTK után a Haladást?
– Miért érezném? Az új szezon még nem kezdődött el, és úgy gondolom, nem szabad az előző bajnokság helyezéseiből kiindulni.

– Szombaton a Király Kupán éppen volt csapata, a DVTK ellen mutatkozhat be a Haliban. Furcsa érzés lesz?
– Szerintem pályára fogok lépni. Nem tudok ezzel mit csinálni, ilyen a futball.

Olvasói sztorik