NB I

Thomas Doll sajnálja Halmosit

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Békéscsaba – Debrecen 2-3

Kondás Elemér, DVSC: – Erre számítottam. Tudtam, hogy egy újonc csapat otthonába jövünk, ráadásul Békéscsabára, és ez mindig rangadó, annak ellenére, hogy most jutott fel az ellenfél. Mi vezettük az első támadásokat, sőt előfordult, hogy három a kettő ellen mentünk, de Szécsi Márk nem jó megoldását választott, és rúgtunk egy gólt, ami valószínűleg les volt, mert behúzták… Szóval nem kezdtünk rosszul, csak kaptunk egy gólt szögletből. Könnyű gólokat engedtünk nekik, az első találatuk érdekes szituáció után született, majd vissza kell nézni… A második gólnál is nagyon otthagytuk az ellenfelet, de jó volt, hogy elég hamar sikerült egyenlíteni. Az első félidő vége előtt belehibáztunk, labdát vesztettünk, és abból megkaptuk a második gólunkat. Aztán átszerveztük a csapatot, és két támadóval játszottunk a második félidőben, és mindig ott voltunk az ellenfél kapuja előtt, ők viszont szinte alig jutottak el a mi kapunkig. Kettő-egynél megvoltak a helyzeteink, többször is már csak a kapussal álltunk szemben. Ezeket sokkal jobban kellett volna értékesíteni. Örülök neki, hogy a végén egy szabadrúgásból be tudtuk venni az ellenfél kapuját. Nagyon nagy volt a küzdelem a pályán, és úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet, mert többet tettünk érte.


Haladás – Ferencváros 0-2

Mészöly Géza, Haladás: – Gratulálok az FTC győzelméhez és sok sikert kívánok a jövő héten a szarajevói visszavágón. Megilletődötten kezdtünk, a váratlan megoldásokat, a kreativitást és a támadásbefejezéseket hiányoltam. Megbeszéltük mindezt a szünetben és fordulás után támadólag léptünk fel, bennünk volt a gól, annak ellenére, hogy a vendégkontrák mindig veszélyt jelentettek. Hiányzott egy kis szerencse, de azért gratulálok a csapatomnak, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Thomas Doll, FTC: – Mindenekelőtt mielőbbi teljes felépülést kívánok Halmosi Péternek, nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen komoly sérülést szenvedett. Kontrolláltuk a meccset, az első gólra azonban nem rúgtuk meg hamar a másodikat, így megnehezítettük a saját helyzetünket a sok labdavesztéssel. A csütörtöki mérkőzés és a hőség sok erőt kivett belőlünk, a Haladás jobb lett a második félidőben és volt esély arra, hogy ki is egyenlítsenek – hozzáteszem, meg is érdemelték volna abban a periódusban. Nagyon erős volt a Haladás a párharcokban, sok csapatnak lesz még itt problémája, sok sikert kívánok ellenfelünknek és Mészöly Gézának is.

(forrás: haladasfc.hu)

https://www.youtube.com/watch?v=9ULi2NuFk20


Bp. Honvéd – Videoton 1-0

Marco Rossi, Honvéd: – Nagyon elégedett vagyok a győzelem miatt, taktikailag nagyon jó meccset játszottunk. A játékosok mindent meg tudtak valósítani abból, amit elvártam és kértem tőlük. Nagyon erős klub, nagyon erős csapat volt az ellenfelünk, de csupán néhány kontratámadása volt, ez mindent elmond a meccsről. Nagyon örülök, hogy a szurkolók újra velünk voltak, köszönjük nekik a biztatást. Több olyan fiatal volt a csapatunkban – nem csak Bobál Dávid –, aki nagyon jó teljesítményt nyújtott. Tizenegyes akadémista lépett ma pályára, úgyhogy próbálunk nekik lehetőséget adni, ők pedig folyamatosan meghálálják a bizalmat. Bobál jó mérkőzést játszott, van jövője.

Bernard Casoni, Videoton: – Azokkal az eszközökkel játszottunk, amelyek most a rendelkezésünkre állnak. Tavaly még voltak olyan lehetőségek, mint például pluszcsatár vagy középpályás, amelyek most még nincsenek. Még nem állt fel teljesen a csapat.


Újpest – Paks 0-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Jobban örülnék, ha nyertünk volna, de úgy érzem, mindent beleadtak a srácok, úgyhogy többé-kevésbé elégedett vagyok a játékkal. Sokkal nehezebb olyan ellenféllel játszani, amely lezárja a területeket, betömörül és defenzív futballt játszik. Nehéz megtalálni azokat a helyzeteket, ahol ki lehet játszani őket. Végig uraltuk a játékot, volt két lehetőségünk, úgy érzem, megérdemeltük volna a győzelmet. A Paksnak elég volt a null-null, az egy pont megszerzése, ezért nehéz dolgunk volt, de összességében gratulálok a játékosaimnak. Azt kértem tőlük, hogy a maximumot nyújtsák, és ezt meg is tették.

Csertői Aurél, Paks: – Azt szokták mondani, hogy a nulla-nulla idegenben megfelelő, de remélem, tudunk ennél jobban is focizni. Sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, viszont volt meccslabdánk is. Védekezésben is jobbnak kell lennünk, a százszázalékos helyzeteket pedig értékesíteni, illetve idegenben azért ne kontrázzon le az ellenfél. A saját hibáinkat szerencsére nem használta ki az ellenfél. Elégedettek vagyunk a nulla-nullával, szerintem Újpesten ez jó eredmény, de a bajnokság majd akkor indul jól számunkra, ha hazai pályán nyerünk.


MTK – Puskás Akadémia 1-0

László Csaba, MTK: – Fontos, nehéz és megérdemelt győzelmet arattunk. Domináltuk a játékot és sokat küzdöttünk a sikerért. Kanta ma megmutatta, hogy mire képes a középpályán és Thiam is szenzációsan játszott. Grgics is tökéletesen semlegesítette Tischlert, de az egész csapattal elégedett vagyok. Az út elején járunk, de most a három pont volt a legfontosabb.

(forrás: MTK Facebook)

Robert Jarni, Puskás FC: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben kifejezetten jól játszottak a fiúk. Utána nem értem mi történt, jobb is elfelejteni a látottakat. A hazai csapat végig uralta a mérkőzést, gratulálunk nekik a győzelemhez. Nagyon sok dolog közre játszott a mai csalódást keltő teljesítményünkben, de ezt házon belül szeretnénk megbeszélni. A nyári felkészülés alatt elvégzett munkából kiindulva bizakodó vagyok, sokkal jobban fog ez kinézni a jövőben.

(forrás: puskasakademia.hu)


Diósgyőr – Vasas 2-1

Visinka Ede, DVTK: – Jó csapatot győztünk le, ez az együttes nem véletlenül lett az NB II bajnoka. Nagyon nehéz győzelem volt, de tudjuk a bajnokság első meccse mindig nehéz. Láttuk, hogy voltak hibák, például sok labdát veszítettünk a középpályán, ezeket megpróbáljuk kijavítani. Nem olyan szép játékkal, de megszereztük a győzelmet, mert mentálisan egyben volt a csapat, küzdött az utolsó percig, jár a gratuláció a fiúknak.

Simon Antal, Vasas: – Úgy vélem, hogy a Vasas ugyanott folytatta, ahol abbahagyta az NB II-ben, támadó agresszív futballal lépett pályára. Az első félidőben mindkét csapat támadó focit játszott, rengeteg helyzet volt, és egy balszerencsés sérülés is, csapatkapitányunk, Remili szenvedte el, és volt egy balszerencsés találat is, egy öngóllal szerzett vezetést a Diósgyőr. A második félidőben végig birtokoltuk a labdát, sok helyzetünk volt, Nováknak a végén is voltak nagy lehetőségei, előtte Cvitkovicsnak, de ezek sajnos nem mentek be, pedig szerintem a döntetlent minimum megérdemeltük volna.

(forrás: boon.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik