NB I

Nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató lett a válogatottból

Tóth Balázs visszavonulás után is maradt a Puskás Akadémiánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ózdi születésű Tóth Balázs május 23-án az Újpest elleni hazai mérkőzésen még a pályáról erősítette a Puskás Akadémia FC-t, ma viszont már a háttérből támogatja az akadémiát. A klub honlapjánimmár a Puskás Akadémia nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatójaként mutatkozott be a 34-szeres válogatott.

– Valóban nagy fejezetet zártam le a futball befejezésével, már most hiányzik, amikor csak tehetem, meglátogatom a csapatot. Rengeteg barátra és kedves ismerősre tettem szert itt, Felcsúton. Még ismerkedem az új pozíciómmal és az új feladataimmal az akadémián, ami a nemzetközi kapcsolatok kiépítését és a külföldi klubokkal való kapcsolattartást fedi le. Mindezt természetesen úgy, hogy ez az akadémia és a focisták számára is a legkedvezőbb legyen. A legideálisabb egy olyan kapcsolatrendszer kiépítése és megerősítése lenne, amely biztosítja a nagy csapatok és az utánpótlás számára is a rendszeres játék és versenyzési lehetőséget a határon túl. Szerencsére a klubnál mindenki nagyon segítőkész, ez nagyban segíti a munkavégzésem – mondta.

– Egy vezetőséggel közösen meghozott döntés lesz, hogy melyek azok a szárnyak, amerre nyithatunk és amelyek az akadémia számára a legmegfelelőbbek. A legfontosabb, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a fiataloknak legyen lehetőségük belekóstolni a nemzetközi futball iramába és több külföldi bajnokságban is részt venni.

– Bármely országban és bármely klubnál játszottam, mindig sikerült jó kapcsolatot kialakítanom a vezetőséggel, a játékosokkal és ezek a kapcsolatok a mai napig élnek. Mind Törökország, mind Belgium, mind Hollandia remek lehetőség volt arra, hogy tapasztalatokat szerezzek nemzetközi távlatokban. Remélem ezzel a múlttal, a tudásommal és kellő alázatossággal hasznos tagja lehetek az Akadémiának és segítségére lehetek a fiatalabb generációknak – tette hozzá.

Olvasói sztorik