NB I

Tisza idegenben is győzni akar

A rutinos csatár az Európa Liga-selejtező első meccsén nem játszott, de reméli, hogy Montenegróban pályára léphet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt csütörtökön 3-0-ra megnyert Európa Liga-selejtező után vasárnap a Békéscsabát győzte le 5-0-ra a Debrecen. A felkészülési meccsen az ötből két gólt az a Tisza Tibor vállalt magára, aki a montenegrói Szutjeszka ellen nem lépett pályára. A harmincéves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt szezonbeli várakozásairól, és az EL-selejtező párharcról is.

– Úgy érzem, fizikálisan és mentálisan is rendben van a csapat. A csütörtöki Európa Liga-mérkőzésünk is mutatta, hogy a tétmeccsre már optimális állapotba kerültünk. Nagyon pozitívan állunk a szezonhoz, ami remélhetőleg sikeres lesz számunkra – kezdte Tisza Tibor.

– A selejtező első meccsén nem kapott lehetőséget. Miért nem játszott?
– Szakmai döntés volt az edzők részéről, hogy kinek szavaztak bizalmat. Ez volt az első tétmeccs, szerintem Kondás Elemér próbálgatja még a csapatot, hogy ki milyen stílusban tud játszani. Nem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy most nem játszottam. A második félidőben megrúgtuk a harmadik gólt, onnantól már az volt a legfontosabb, hogy nullára lehozzuk a meccset. A háromgólos előny biztató volt, így a szakmai stáb előre már nem cserélt. Pozitívan állok a dolgokhoz, és remélem, csütörtökön megkapom a lehetőséget.

– A formájára biztosan nem lehet panasz, hiszen a vasárnapi edzőmeccsen is duplázni tudott…
– Szerencsére az utóbbi két felkészülési mérkőzésen sikerült négy gólt szereznem, úgyhogy jó állapotban érzem magam.

– Mire számít a visszavágón?
– Sokan leírták az ellenfelünket, mondván, a montenegrói bajnokság gyengébb a magyarnál, és hogy a Szutjeszka nem lesz túl acélos. Ennek ellenére azt gondolom, nem volt egyszerű, főleg hogy ez volt az első tétmeccsünk a felkészülés után. A második félidőben már biztatóan játszottunk, de a montenegrói csapat sem volt annyira rossz. Kiélezett meccsre számítok a visszavágón, természetesen DVSC-győzelemmel.

– Mit gondol, hiba lenne kijelenteni, hogy lefutott már a párharc?
– Úgy gondolom, magyar csapat ilyet nem jelenthet ki. Ez egy európai kupamérkőzés, amelyen bármi megtörténhet, ahogy a magyar bajnokságban is. A saját játékunkat kell játszanunk, és akkor nem lesz semmi probléma.

Olvasói sztorik