Nemzetközi foci

Megnyugtató debreceni előny az EL-ben

A DVSC 3-0-ra legyőzte a montenegrói Szutjeszka csapatát az Európa Liga-selejtező első fordulójában.
Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – FK Szutjeszka (montenegrói) 3-0 (1-0)
Debrecen, 6000 néző. Játékvezető: Crangle (északír)
DVSC: Verpecz – Jovanovics, Brkovics, Mészáros N., Korhut – Bódi (Zsidai, 85.), Varga J., Szakály P., Mihelics – Kulcsár T. (Horváth Zs., 66.), Balogh N. (Sidibe, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Mihelics (16.), Brkovics (71.), Sidibe (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A debreceniek Európa Liga-selejtezőjével hivatalosan is kezdetét vette az új magyar fociszezon. A montenegrói FK Szutjeszka elleni meccs a vezérszurkoló, Komáromi Gábor közelmúltbeli halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődött. Bár a szurkolói kártya nem volt kötelező a belépéshez, a DVSC drukkereinek egy része a régi, Oláh Gábor utcai stadionban, kivetítőn nézte a találkozót.

Az első negyedóra kimondottan unalmas volt, majd a 16. percben Balogh Norbert elől a kapus elfejelte a labdát, de közben kilépett a tizenhatosról, az őrizetlenül érkező Mihelics pedig átemelte fölötte, egyenesen az üres hálóba (1-0). A folytatásban Verpecz Istvánnak kellett nagyot védenie egy szöglet után, aztán Masato veszélyeztetett, szerencsére eredménytelenül.

A 23. percben Szakály Péter ígéretes beadásából nem lett semmi. Ezután még jobban visszaesett az iram és a színvonal, gyakorlatilag nem történt érdemleges esemény a pályán, lehetőségekről, pláne helyzetekről egyáltalán nem beszélhettünk. A 44. percben Kovacsevics bombáját Verpecz vetődve védte.

Bódi Ádám lövése az 52. és az 57. percben is kevéssel ment a kapu fölé. Az 58. percben Bódi labdáját Szakály Péter veszélyesen beadta – a kapus jól mozdult ki, ezért a lövés nem lett volna jó megoldás –, de a vendégek tisztáztak. Újabb egy perc elteltével Bódi beadása Sidibe combjáról pattant a kapu felé, de Radovics védeni tudott.

Jovanovics beadását Kulcsár Tamás fejelte centikkel a kapufa mellé, a túloldalon pedig Verpecz hárított egy szabadrúgást követően.

A 71. percben egy oldalszabadrúgást követően a montenegróiak kapusa rosszul mozdult ki, Brkovics pedig kihasználta a hibát, és öt méterről a hálóba fejelt (2-0). Nem állt le a Debrecen, a 74. percben Bódi remekül passzolt a tizenhatoson belülre Sidibéhez, aki addig forgolódott, amíg el nem tudta lőni a labdát a hosszúba (3-0). A csereként beállt szenegáli csatár tehát góllal ünnepelte meg, hogy hosszabbított a DVSC-nél.

A Debrecen végül megérdemelten, 3-0-ra legyőzte montenegrói ellenfelét, így komoly előnyös helyzetből várhatja az idegenbeli folytatást.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:

Ellentétes két félidőt láthattunk. Az elsőben a Debrecennek igazándiból helyzete is alig akadt, a gól pedig a kapus bakijából született. A hazaiak nem nagyon jelentettek veszélyt a kapura, sok labdát eladtak. A montenegróiak magabiztosak voltak, és két-három lehetőséget is kidolgoztak.

A második felvonásban teljesen más Debrecen ment ki a pályára, megpróbálta uralni a játékot, helyzeteket alakított ki, és végül megérdemelten győzött. A vendégeknek ekkor már nem voltak ziccereik, tehát a DVSC jól jött ki a meccsből. Nekem meglepő volt a montenegróiak túlzott magabiztossága, szerintem ezért vesztettek – nem tudtak végrehajtani bizonyos dolgokat, belebakiztak. A kapusuk két nagy hibát is elkövetett, sőt a végén még több is lehetett volna a különbség. Nem látom, hogy a Szutjeszka három gólt tudna rúgni a visszavágón.

Edzői értékelések

Kondás Elemér, DVSC: – Nehezen indult a mérkőzés. Nem olyan rossz csapat, mint azt sokat gondolták. Szövögettük a támadásokat, de nem sikerült annyi helyzetet kialakítani. A második félidőre feljavultunk, növelni tudtuk az előnyünket, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Háromgólos előnyt szereztünk, ezt nem szabad elherdálni, nem dőlünk hátra. Biztos, hogy kint mindent megtesz az ellenfelünk, de mi tovább akarunk jutni.

Dragoslav Albijanics, Szutjeszka: – Először szeretnék gratulálni a Debrecennek a győzelemhez. Jobb és felkészültebb csapat, mint a miénk. Hetven percig bírtuk erővel, utána elfáradtunk. Ellenfelünk ezt okosan kihasználta, és két támadó becserélésével a maga javára fordította a mérkőzést, és tovább növelte az előnyét. Azt kaptuk, amire számítottunk, tudtuk, hogy erősebb gárda, de igazából fizikálisan múltak felül minket. Nagy a hátrányunk, de nem adjuk fel.

(forrás: dvsc.hu)

https://www.youtube.com/watch?v=YTecTwDgszo

Olvasói sztorik