NB I

A Fradi ismét nyert Debrecenben

A Ligakupa-döntő után ismét a Ferencváros örülhetett a DVSC otthonában; ezúttal 2-0 lett a vége.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Debrecen, játékvezető: Nazsa
DVSC: Radosevics – Jovanovics, Mészáros N., Brkovics, Korhut – Varga J. – Bódi, Horváth Zs., Kulcsár T. – Balogh N. Cserék: Mihelics és Tisza T a szünetben, Zsidai, Sós, Morozov, Sidibe és Nagy Z. a 67. percben. Edző: Kondás Elemér
FTC: Dibusz – Valencsik, Mateos, Csukics, Ramírez – Nagy Á., Gyömbér – Nagy D., Busai, Popov – Böde. Cserék: Jova, Nalepa, Haris, Lamah, Varga R. és Gera a szünetben. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Busai (43.), Varga R. (56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Kupa-címvédő Ferencváros a Debrecen otthonában játszotta nyári első felkészülési mérkőzését. A hazaiak számára is ez volt az első edzőmeccs, és további közös vonás a csapatok között, hogy mindketten Európa Liga-selejtezőt játszanak jövő csütörtökön. Érdekesség, hogy a fővárosiaknál pályára lépett Vladan Csukics is, akit korábban a távozók között említettek.

Eleinte magabiztosabban járatta a labdát a vendégcsapat, amely egy-két kisebb lehetőséget is kidolgozott a debreceni kapu előtt. Később a DVSC átköltözött a ferencvárosi térfélre, de különösebben veszélyes helyzet nem alakult ki.

A 14. percben Horváth Zsolt fejesét korábbi pécsi csapattársa, Dibusz Dénes könnyedén lehúzta, az ellentámadás végén Popov Patrik adott remek labdát Busai Attilának, de a játékvezető les miatt közbefújt. A 32. percben egy bal oldali labdaszerzés után Nagy Dominik egészen a tizenhatos sarkáig sprintelt a labdával, majd 14 méterről lőtt, de Radosevics bravúrral védett.

A szünet előtt Böde labdájával Busai lépett ki ziccerben, bevezette a tizenhatoson belülre, majd hét-nyolc méterről a kapuba lőtt (0-1).

A második félidőt jobban kezdte a DVSC, mégis a Fradi szerzett újabb gólt: az 56. percben megszereztük Varga Roland szabadrúgásból, 23 méterről helyezett a jobb alsó sarokba (0-2). A második gól után az FTC birtokolta többet a labdát, de a hazaiak kerültek helyzetbe: a 64 percben Tisza Tibor kapott labdát az ötös és a tizenhatos között, de az utolsó pillanatban Gera Zoltán remek becsúszással blokkolt. Egy perccel később Lamah, Gera és Varga Roland játszott össze a bal oldalon, a szép támadás végén Varga lőtt, de a védők szögletre mentettek.

A 73. percben Varga Roland ívelt a kapu elé szabadrúgásból, Popov kibújt a védők közül, és kapura fejelte a labdát, de a játékvezető időközben les miatt közbefújt. Öt perccel később egy szabadrúgás üresen találta Lamah-t a tizenhatoson belül, de lövés helyett cselezni kezdett, úgyhogy a hazaiak szerelni tudták. A belga támadó nem sokkal később az oldalhálót találta telibe. A nyolcvanadik percben Tisza 17 méterről eleresztett lövését Jova magabiztosan hárította. Négy perccel később Varga Roland ment el a jobb oldalon, majd 14 méterről lőtt, de a kapus hárított.

A Debrecen tehát vereséggel, a Ferencváros viszont győzelemmel kezdte az idei nyarat – tudósított a fradi.hu.

Olvasói sztorik