NB I

Óvatos játékot vár a csapatkapitány

Kanta József harcos meccsre számít csütörtökön, és előnnyel utazna a Vojvodina elleni visszavágóra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtök este 20 óra 30-tól a szerb Vojvodina csapatát fogadja az MTK Budapest a Szusza Ferenc Stadionban az Európa Liga-selejtező első fordulójának odavágóján. A Rangadó.hu megkereste a fővárosi kék-fehérek csapatkapitányát, Kanta Józsefet, akit a felkészülésről és csütörtöki összecsapásról kérdeztünk.

– Edzőváltáson van túl a csapatunk, és egy kicsit más felkészülést csinálunk, mint eddig Garami Józseffel. Keményen dolgozunk, igyekszünk jó formába és jó állapotba kerülni a csütörtöki Európa Liga-mérkőzésre. Mindenki nagyon motivált, nagy lelkesedéssel csinálja a dolgát. Nyilvánvalóan csiszolódnia kell még a társaságnak, de napról-napra azért dolgozunk, hogy tökéletesítsük a játékunkat – kezdte Kanta József.

– Az edzőmeccseken mit tapasztalt? Alakul a csapat játéka?

– Voltak kifejezetten jó periódusaink a mérkőzéseken, és persze voltak rosszak is, de az edzőmeccseken a felkészülés alatt ez így szokott lenni. Volt két győzelem és egy vereség, úgyhogy mindent megtapasztaltunk, amit ilyenkor kell. Mindenki tette a dolgát, az edzőmérkőzéseken is látszott, hogy azért még van hova fejlődnie a csapatnak.

– Milyen mérkőzésre számít csütörtökön a Vojvodina ellen?

– Biztosan egy kiélezett, harcos mérkőzés lesz. Egy oda-visszavágós párharcban az első mérkőzésen azért nem szoktak annyira egymásnak esni a felek, ezért egy kicsit óvatosabb játékot várok a mérkőzéstől. Mindenféleképpen előnnyel szeretnénk menni a visszavágóra, de egyértelmű, hogy ehhez nagyon sokat kell tennünk.

– Mit tud a szerb csapatról? Mik az erősségeik, illetve gyengéik?

– Az edzői stáb már feltérképezte az ellenfelet, és minden játékosunk meg fogja tudni, hogy pontosan mire számíthat. Nyilván néhány információt az edzésen a gyakorlatoknál elmondtak az edzők. Egy harcias, fizikálisan erős csapat lesz az ellenfelünk, de meg kell lennie a módszereinknek, hogy sikeresen vehessük ezt az akadályt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik