NB I

Piti pénzek miatt alakul át az MTK?

A Sándor Károly Akadémia elvégzése után a fiataloknak 6-7 éves szerződést kínálnak, ám amikor hosszabbításról esik szó, kiderül, nem emelkednek a fizetések.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Garami József visszavonulásával totálisan átalakul az MTK. A csapatból nyolcan távozhatnak, holott a gárda az Európa Ligában érdekelt. Az egykori válogatott Halmai Gábor védekező középpályás fia, Ramon a DVTK-ra váltott, a Hangya Szilveszter középpályás–Vass Patrik szélső duó a Vasast erősíti ezentúl, Horváth Zsolt szélső Debrecenbe ment, a két belső védő közül Kálnoki Kis Dávid az Újpestben, Kelemen Dávid az izraeli Hapoel Tel-Avivban kergeti tovább a labdát.

Továbbá: Pölöskei Zsolt külföldre menne, de itthoni ajánlata is van. Ugyanez igaz a veszélyes szélső Csiki Norbertre, aki iránt az FTC érdeklődött, de meglehet, az Újpest lesz a befutó. Holott az MLSZ új előírásai értelmében anyagilag előnyös hazaiakat pályára küldeni.

Hogy nyáron miért kerestek a játékosok új csapatot maguknak?
A Borsegy, névtelenséget kérő informátora szerint az alábbi okok miatt!

– A Sándor Károly Akadémia elvégzése után a fiataloknak 6-7 éves szerződést kínálnak, ám amikor hosszabbításról esik szó, kiderül, nem emelkednek a fizetések. Így például Hangya havi nettó 150 ezret keresett.

– A játékosokat „hidegre teszik”, ha a hosszabbítási felkérésre nemet mondanak. A legutóbbi bajnokság téli szünetében Kálnoki Kis és Kelemen ettől elzárkózott, és emiatt egyikük sem játszott egy percet sem a tavasszal.

– Viszont kivételeztek a szerződéshosszabbítástól szintén elzárkózó Pölöskeivel és Csikivel, ők mégis játszhattak a folytatásban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik