Nemzetközi foci

Százmilliókra hajtanak EL-csapataink

Jó Európa Liga-szerepléssel komoly összeg ütheti a Ferencváros, Debrecen, MTK trió markát.

Így fizet az UEFA

Első selejtezőkör:
62,4 millió forint
Második selejtezőkör:
65,5 millió forint
Harmadik selejtezőkör:
68,6 millió forint
Negyedik selejtezőkör:
71,7 millió forint
Csoportkör:
749 millió forint

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Európa Liga három hazai résztvevője csütörtökön kezdi meg a küzdelmeket az első selejtezőkörben: az MTK a szerb Vojvodinát, a Debrecen a montenegrói Szutjeszkát fogadja, míg a Ferencváros a holland Go Ahead Eagles vendégeként startol. Az együttesek eddig sem kis rajtpénzt kaptak az Európai Labdarúgó-szövetségtől, ám ezt az összeget most 60-70 százalékkal megnövelte a szervezet – írja a Blikk.

Már az indulás 120 ezer euró (37,4 millió forint) helyett 200 ezret (62,4 millió forintot) ér, ezt játék nélkül elkönyvelheti minden gárda. A selejtezők számával a summa is gyarapszik, így ha az egyik együttesünk a második körbe lép, akkor ott már az addig megkeresetten túl 210 ezer euró (65,5 millió forint) lesz a keresete. Amelyik klub a selejtezők során bejutott az utolsó, negyedik párharcba, az legalább 860 ezer eurót (268 millió forintot) kap.

Az előcsatározások során keresett pénzt csak egyetlen esetben „veszíti” el az adott egyesület, mégpedig ha bejut az El 48-as főtáblájára. Ott ugyanis azonnal 2,4 millió eurót (749 millió forintot) kaszálnak a csapatok, ehhez jönnek még hozzá a televíziós bevételek, illetve a pontokért és győzelmekért járó összegek. Vagyis egy magyar csapat az éves költségvetése jelentős részét megkeresheti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik