NB I

Felcsútról és Paksról erősít a Diósgyőr?

Tamás Márk és Könyves Norbert a kiszemeltek; Sándor György és Filkor Attila viszont nem jönnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook–on!

Második nyári (a rimaszombatiak ellen múlt kedden 0-0-val zártak a piros-fehérek), a büki edzőtábor első felkészülési találkozóját vívja kedden 18 órától a Maria Enzersdorf-i BSFZ-Arenában az osztrák Admira Wacker ellen a Diósgyőri VTK. Bekő Balázs vezetőedző együttesére oda-vissza 200 kilométeres út vár, akárcsak szerdán, amikor a bécsi Sportplatz Wienerbergben az orosz másodosztályú FK Gazovik Orenburg ellen futnak ki a gyepre a játékosok – írja a Borsod Online.

A szakvezető elképzelése szerint, mivel arra a keret létszáma lehetőséget ad, a labdarúgók 90-90 perc terhelést kapnak, vagyis, aki nem játszik az első felvonáson, az a másodikon igen, illetve igaz ez fordítva is. A harmadik felkészülési összecsapáson, pénteken Leobenben az izraeli Maccabi Tel-Aviv lesz az ellenfél, aztán szombaton következik a szombathelyi Király Kupa. A jövő hétre, július 7-re (vagy 8-ra) terveznek még egy fellépést a diósgyőriek, amelyen – a lap információi szerint – a szerb Partizan Beograddal játszhatnak Komanék.

Könyves, Tamás: lehet

Egyelőre a Diósgyőrnek három új játékosa van: a dunaújvárosi kölcsönadásból visszatért Nikházi Márk, Lipták Zoltán, illetve Halmai Ramon. Ez a kontingens a napokban tovább bővülhet, ugyanis úgy a lap úgy tudja, hogy a DVTK szeretné megszerezni a 26 esztendős szerbiai-magyar csatárt, a legutóbb Pakson játszó Könyves Norbertet. Ezen kívül az is elképzelhető, hogy védő poszton tovább „izmosodnak” a diósgyőriek, ugyanis Miskolcon köthet ki a Puskás Akadémia FC bekkje, Tamás Márk. A 21 esztendős hátvédnek ma, június 30-án jár le a felcsútiakkal 2013 nyarán kötött kontraktusa, vagyis akár már szerdán orvosi vizsgálatra jelentkezhet Miskolcon. Tamás Márk eddig 38 összecsapáson szerepelt az NB I-ben, gólt egyelőre nem szerzett.

Sándor, Filkor: nem

Árki Gábor sportigazgató nem kívánta megerősíteni az ezirányú információkat, viszont a Sándor Györggyel és a Filkor Attilával kapcsolatos kérdés után leszögezte: egyik középpályás sem lesz a DVTK labdarúgója, előbbi Ausztráliába mehet, utóbbi pedig Újpestre. A Diósgyőr egyébként már csak maximum két futballistát kíván igazolni az átigazolási időszakban.

Olvasói sztorik