NB I

Milliárdos különbségek az NB I-es csapatok között

„Vannak olyan klubok, akikkel anyagilag jelen pillanatban nem tudunk versenyezni” – mondta egy interjúban Szabó Tamás, a DVTK első embere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szabó Tamás, a DVTK első embere a sportszakmai sikerek mellett hosszú távú gondolkodást és az ésszerű gazdálkodást tartja a legfontosabbnak – derült ki a klubhonlaponmegjelent interjúból. Rákérdeztek arra is, hogy szerinte hol tart most a DVTK a kijelölt utat tekintve.

– A legelején, igazából még csak az alapok lerakásánál járunk. Mindig az első csapat teljesítménye a kirakat, de hasonlóan fontos munka folyik a háttérben, amit a szurkolók nem láthatnak teljes egészében. Két nagy infrastrukturális projekt is zajlik párhuzamosan, az utánpótlásközpont a sajátunk, a stadionprojektben pedig aktív „tanácsadóként” veszünk részt – fogalmazott.

Nemrég kerültek nyilvánosságra a klubokat működtető cégek éves beszámolói. Az FTC és a Videoton közel 4, illetve 3, a DVSC 1,5, a DVTK, az Újpest és a Honvéd 1-1 milliárd forintos költségvetéssel zárta 2014-et – jegyzi meg a honlap.

– Vannak olyan klubok, akikkel anyagilag jelen pillanatban nem tudunk versenyezni, ami természetesen nem jelenti azt, hogy egy-egy mérkőzésen legyőzhetetlenek lennének. A pályán van a legkisebb különbség, az FTC-t például tavaly le is győztük ősszel, de a Videotonnal is szoros mérkőzéseket játszottunk. Hosszú távon persze általában megmutatkozik az anyagi lehetőségekből adódó különbség, ezért az a célunk, hogy próbáljunk közelebb zárkózni az élmezőnyhöz a pénzügyi forrásaink folyamatos bővítésével, és a rendelkezésre álló pénzeszközök megfontolt, ésszerű felhasználásával. Hosszú évtizedeken keresztül legtöbbször vagy a feljutásért vagy a kiesés elkerüléséért játszott a DVTK, ehhez képest úgy gondolom rendkívül látványos a fejlődés az elmúlt években; ez a korszak egyértelműen az Arago-csoport tulajdonossá válásához köthető, de rendkívül fontos az is, hogy Miskolc városa és személyesen Dr. Kriza Ákos polgármester úr is teljes mellszélességgel a DVTK mögött áll és mindenben támogat minket – tette hozzá.

A teljes interjút itt olvashatják el!

Olvasói sztorik