Szima Gábort szorongatják Debrecenben

Egyre élesebb a vita a városvezetés és a DVSC Futballszervező Zrt. elnöke között.

Kapcsolódó cikkek

FRISS:

Szima Gábor közleménye ide kattintva olvasható!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Debrecen közgyűlése június 19. után 25-én is foglalkozott a DVSC Futballszervező Zrt-vel és a Szima Gábor érdekeltségébe tartozó kaszinók viszonyával.

– Az a bizalmi viszony, ami korábban fennállt, most nem létezik – jelentette ki Papp László polgármester a csütörtöki városi közgyűlésen, utalva arra, hogy nem tudtak megegyezni Szimával, ráadásul egyre élesebb vitába keverednek vele.

A városvezető elmondta: a június 19-i rendkívüli közgyűlés után tárgyalt Szima Gáborral és a DVSC jogi képviselőjével, és megállapodtak abban, szerződésben garantálják, hogy negyven százalék osztalék akkor is megilleti a DVSC-t a kaszinós nyereségből, ha csökken a tulajdonrész, a klub havi bontásban osztalékelőleget kap, illetve az önkormányzatnak többsége lesz az igazgatóságban. Ezt a megállapodást azonban Szima Gábor egy hétfői tárgyalás során felrúgta – írja a haon.hu.

– Ebben a helyzetben csak egy tiszta, világos, jól átlátható működési rendszer mellett látja a garanciát arra az önkormányzat, hogy a DVSC érdekei biztosítottak legyenek. Nyitottak vagyunk egy szabályos, átlátható, tiszta feltételrendszer kialakítására. A DVSC pénzügyi, gazdasági helyzete stabil, most fontos jogi és elvi kérdésekről van szó – mondta határozottan a polgármester.

Mint utólag kiderült, a probléma legfőbb forrása az, hogy a két fél nem ugyanúgy képzeli el a DVSC Futballszervező Zrt. igazgatóságának összetételét. A klubot működtető gazdasági társaság pénteken tartja közgyűlését, ahol többek között tárgyalják a cég igazgatóságának, felügyelőbizottságának és cégvezetőjének személyét, miután a jelenleg pozícióban lévők megbízatása június 30-ával lejár.

Jelenleg Pellei Sándor, Szilágyi László István, Sásdi András Béla, Bács Zoltán, Szima Gábor és Kovács István az igazgatóság tagjai. Papp László polgármester javaslata után a debreceni közgyűlés azt a verziót indítványozza, hogy a jövőben Sásdi András Béla, Bács Zoltán, Szima Gábor, Herczeg András, Kotosmann Zoltán és Makray Balázs legyenek az igazgatósági tagok az év végéig.

A társaság cégvezetőjének továbbra is Szilágyi Sándort, míg a felügyelő bizottság tagjainak Kovács Istvánt, Madarasi Istvánt és Szendrei Attilát javasolják. Viszont Szima Gábornak nem tetszik a vázolt új felállás.

– A polgármester eddigi nyilatkozataiban arról beszélt, megvan a bizalmi viszony, és hogy Szima Gáborral közösen képzeli el a DVSC működtetését. Az új igazgatóságba az önkormányzat elképzelése szerint négy személyt a város delegálna, egyet a Debreceni Labdarúgó Akadémia, míg egyet a többségi tulajdonos. Ez gyökeresen megváltoztatná a döntéshozatalt a DVSC Futball Szervező Zrt-ben, amit az elmúlt 14 év sportszakmai sikerei és a klubot jellemző gazdasági stabilitás nem indokol. Nagyon bízom benne, hogy az a bizalmi viszony, ami 14 évig megvolt a város és a többségi tulajdonos között, az napokon belül helyreáll, és csakis az előttünk álló feladatokra, azaz a nemzetközi kupaszereplésre, és a hamarosan kezdődő bajnokságra koncentrálhatunk – nyilatkozta Szima Gábor, a DVSC elnöke.