NB I

Dán lebonyolítás az NB I-ben

Három kört játszik a 12 csapat a következő idényben, rájátszás, illetve alsó- és felsőház nem lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Digi Sport televízió kedd reggeli adásában Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja elmondta: döntöttek arról, milyen lesz az NB I lebonyolítása a következő szezonban. Három teljes kört játszanak majd a csapatok, nem lesz rájátszás, azaz a dán modellt vették alapul.

Az alsó- és felsőházra bontás ellen szólt, hogy az alsóház egyes mérkőzései tét nélküliek, unalmasak lehettek volna, ha már eldőlt a kiesés kérdése, és a csapatok lejjebb és feljebb sem kerülhettek volna. A harmadik körben mindenkinek hat hazai és öt idegenbeli meccse lesz, vagy fordítva, az pedig, hogy ez melyik klub esetében hogyan alakul, az előző bajnokság eredményeitől függ. Az 1-6. helyezettek hatszor játszanak otthon, a 7-12. helyezettek ötször.

Török arról is beszélt, hogy ami a licencügyet illeti, a Nyíregyháza Spartacus nem bízhat a méltányosságban. Az MLSZ is elismeri, hogy rendben van a Szpari gazdálkodása, de nem érhette meglepetésként őket, hogy a sokat emlegetett tartozás végzetes lehet, hiszen a döntést hosszas egyeztetés, levelezés előzte meg. Végül a nyírségiek azért nem kaptak rajtengedélyt, mert csak májusban rendezték a Diego Balbinot-tal szemben fennálló tartozást, pedig márciusig kellett volna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik