NB I

Benczés nem önként távozott Felcsútról

A Puskás Akadémiától távozó tréner nem csalódott, inkább örül, hogy máris keresik más klubok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Korábban beszámoltunk róla, hogy Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője nem folytatja a munkát a felcsúti csapatnál. A három éve érkezett tréner eredményes munkát végzett a klubnál, ennek ellenére a nyártól már nem ő irányít. Benczés a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt távozása okairól.

– Ez nem az én döntésem volt. Amikor megérkeztem Felcsútra, akkor három évben gondolkodott a klubvezetés, szóban három évben állapodtunk meg, ennek ellenére határozatlan idejű szerződést kötöttünk. Ez a három év most gyakorlatilag lejárt, tehát közös bontás történt. Nem ért meglepetésként a dolog, hiszen annak ellenére, hogy nem volt bejelentve ez a tény, voltak olyan apró jelek, amelyekből azt a következtetést vontam le, hogy nyártól valószínűleg nem számít rám a klubvezetés. Konkrét indoklás nem volt, a vezetőség elégedett volt. Nem is lehetett csalódott, hiszen elértük a célunkat. Ennek Mészáros Lőrinc elnök hangot is adott, ennek ellenére a váltás mellett döntöttek, ami be is következett, és mindenki a saját útján folytatja tovább – mondta Benczés Miklós.

– Hogyan tudná értékelni a Puskás Akadémiánál eltöltött három évet?
– Három köszönettel. Felcsút is nagyon fontos állomás volt a karrierben. Egyrészt nagyon hosszú időt tölthettem el a klubnál, egy edző életében a három év valóban hosszú idő. Nagyon jó kollégákat ismerhettem meg, Elekes József, Horváth Péter és Disztl Péter stábtagoktól sokat tanultam, és köszönöm a munkájukat. Köszönettel tartozom a klubvezetésnek is, hiszen három éven keresztül támogatott, illetve köszönöm a játékosoknak a közös sikereket, hiszen például együtt jutottunk fel a másodosztályból. Ez nekem ugye másodszor adatott meg, mivel korábban a Diósgyőrrel is sikerült bajnoki címet elérnem. Talán a feljutás volt számomra a legszebb pillanat, de ugyanolyan örömteli volt tavaly, amikor bennmaradtunk, vagy idén, amikor is úgy értük a célunkat, hogy nevelőegyesületként sok-sok fiatalt szerepeltettünk.

– Mennyire csalódott? Milyen érzések munkálnak önben?
– Egyáltalán nem vagyok csalódott, inkább bizonyítási vágy van bennem. Szerencsére már van megkeresés az irányomba, aminek nagyon örülök. Remélem, tudok bizonyítani más klubnál is, és a kitűzött célokat el tudjuk érni.

Olvasói sztorik