NB I

Pintér Attiláé a felcsúti kispad?

Horváth Ferenc lehet a riválisa, bár őt a Bp. Honvéd leendő trénereként is emlegetik mostanság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy ideje úgy ijesztgetik az NB I-es edzőket Pintér Attilával, mint a rossz gyerekeket a mumussal. Legutóbb a Haladásnál vetődött fel a szövetségi kapitány neve, korábban Győrben rebesgették a visszatérését, de végül egyik klubnál sem az ETO 2013-as bajnokcsapatának vezetőedzője lett a befutó.

Most újabb dunántúli csapat, méghozzá a Puskás Akadémia FC körül kering a pletyka: Pintér Attila lesz az új tréner.

A jelenlegi edző, Benczés Miklós 2013-ban aranyérmes lett a felcsútiakkal az NB II Nyugati-csoportjában, majd az élvonalban előbb a 14. helyen végzett, jelenleg pedig a kilencedik helyen áll, két fordulóval az idény vége előtt. A közelmúltban a Nemzeti Sport Online jóvoltából napvilágot látott a hír, miszerint a szezon végén lejár a felcsútiak vezetőedzőjének szerződése, és az esetleges folytatást illetően nem is kereste meg a klub vezetése, arra azonban van esély, hogy másik pozíciót kap az egyesületnél.

A tréner a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, hogy a szerződése határozatlan idejű, vagyis azt csak a munkáltató általi felbontással lehet megszüntetni.

– Nem volt téma eddig közöttünk a válás – fogalmazott Benczés Miklós. A Puskás Akadémia FC ügyvezető igazgatója még a trénernél is szűkszavúbb volt, Mészáros László nem kívánt nyilatkozni a témában, a bajnokság vége előtt három fordulóval szerinte korai bármiről is beszélni.

Mindenki a saját vérmérséklete és tapasztalatai szerint döntse el, hogy mit olvas ki a fenti sorok közül, a Nemzeti Sport Online mindenesetre Szanyó Károlyt (Vasas), Horváth Ferencet (Szigetszentmiklós) és Pintér Attilát nevezte meg lehetséges felcsúti utódként.

Az angyalföldiek gyorsan reagáltak, és kijelentették, hogy sikeredzőjük nem tárgyal más klubokkal. A Rangadó.hu értesülése szerint Pintér Attilán és Horváth Ferencen kívül az MLSZ edzőképzésének vezetője, Szalai László a harmadik jelölt a Puskásnál.

Horváth Ferencet egyébként egy másik klubbal is kapcsolatba hozták. Egy ideje már nyílt titok, hogy a közismerten nagy Honvéd-szurkoló külügyminiszter, Szijjártó Péter kinézte magának a kispesti csapatot. Orbán Viktor a felcsúti focialapítvány alapítója, Deutsch Tamás az MTK, Tállai András a Mezőkövesd, Kubatov Gábor a Ferencváros, Tiba István pedig a Balmazújváros elnöke, úgyhogy a Dunakeszi Kinizsi teremlabdarúgó-klub emblematikus figurája, Szijjártó sem szeretne lemaradni.

Márpedig a Horváth Ferenccel ápolt jó viszonya sem titok már régóta, tehát ha sikerülne birtokon belülre kerülnie Kispesten, bizonyára őt nevezné ki a csapat élére.

Olvasói sztorik