NB I

Mészöly Gézát marasztalják

Egyelőre csak Rózsa Dániel az egyetlen biztos távozója a szombathelyi csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Tóth Miklós, az élvonalban maradást szombat este kiharcoló Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezetője nyilatkozott a klub honlapján az új játékosokról, a távozókról, és arról, hol lehet a csapat ideiglenes otthona jövőre.

– Nagyon örülünk a bennmaradásnak, ha csak a gazdasági oldalát nézem, akkor sem mindegy, melyik osztályban szerepel a csapat. A központi televíziós pénzek mellett ősztől elvileg a szerencsejátékok után is komoly összegeket kapnak az NB I-es klubok – magyarázta Tóth Miklós. – A Haladás az egyik legkisebb büdzsével rendelkező klub, korábban hiába tárgyaltunk sok jó játékossal, az anyagiak miatt nem tudtuk szerződtetni őket. Télen volt először alkalom, hogy jobban költekezhettünk, remélhetőleg a nyáron tovább építkezhetünk. Büszkék vagyunk, hogy a Haladás minden évben UEFA-klublicencet szerzett, ez azt jelzi, hogy átlátható viszonyok vannak klubunkban. Bízunk benne, hogy vonzóbb klubbá válunk, ráadásul a stadion is felépül.

Ami az utóbbit illeti, ősszel biztosan a Rohonci úton játssza meccseit a szombathelyi együttes, amelynek várhatóan a jövő év elején kell költöznie. Hogy hová, még nem tudni. A Sugár úti pálya felújítása, illetve a Király Sportlétesítmény jöhet szóba, illetve Sopron, Pápa vagy Győr, de döntés még nincs.

– Egyelőre Mészöly Gézával sem egyeztünk meg, szeretnénk ha maradna, úgy gondolom, ő is folytatná a munkát. A héten – csütörtökön vagy pénteken – leülünk vele tárgyalni. Már korábban is egyeztettünk vele az átigazolandó játékosokról, öt-hat futballistát szeretnénk szerződtetni, a védelembe, a középpályára és a csatársorba egyaránt. Ami a távozókat illeti, Rózsa Dániel nem hosszabbított szerződést, Iszlai Bence még nem adott választ. Egyébként egyetlen játékosunk iránt sem volt még érdeklődés, Radó Andrással abban maradtunk, ha a klub és az ő számára is megfelelő ajánlat érkezik, tárgyalunk róla. Jövő év végéig van szerződése – mondta végül Tóth Miklós.

Olvasói sztorik