NB I

Minden tiszteletük a győrieké

Kulcsár Tamás szerint nem kell megmenteni a DVSC szezonját, és a Ligakupa-döntővel sem ez a céljuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal mostani idényének utolsó mérkőzésén a Győri ETO-t fogadja a DVSC, amely bejutott a Ligakupa jövő szerdai döntőjébe, ahol ellenfele – hazai pályán – a Magyar Kupa-győztes Ferencváros lesz. A debreceniek az elődöntőben odahaza 3-1-re, kedden idegenben pedig 2-0-ra nyertek az MTK ellen; a Loki második találatát Kulcsár Tamás szerezte.

– Szerintem élvezetes meccs volt, mindenki kellő hozzáállással lépett pályára. A célunk az volt, hogy bejussunk a döntőbe, és megtartottuk azt a szokást, hogy fiatalokkal, plusz egy-két rutinosabb játékossal állunk fel – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére Kulcsár Tamás. – Örülök, hogy így is sikeresek tudtunk lenni, és olyan jól sikerült ez a terv, hogy eljutottunk a fináléig. Úgy gondolom, a döntőben sem fogunk változtatni, hiszen a fiatalok nagy része besegített a sorozatban, hogy idáig eljuthassunk. Nem hiszem, hogy nagyot változtatnánk, valószínűleg ugyanebben a felfogásban és kerettel fogunk nekivágni. Akire lehet számítani, az mindenki ott lesz.

– A szerdai döntő előtt még a Győri ETO elleni utolsó bajnoki következik. Mire számít az ezer sebből vérző győriek ellen?
– Kellő önbizalommal várjuk az összecsapást, mindenképp itthon akarjuk tartani a három pontot. Nem nagyon foglalkozunk szegény győriekkel, persze sajnáljuk őket, és minden tiszteletünk az övék. Játékosként próbáljuk átérezni, amit ők most megélnek, úgyhogy tényleg jár nekik a tisztelet. Nem tudjuk, milyen csapattal jönnek, de ez minket nem fog befolyásolni, hiszen arra törekszünk, hogy behúzzuk a három pontot, és minél jobban kiszolgáljuk a közönséget.

Az interjú péntek délelőtt készült, a győriek pedig délután hozták nyilvánosságra, hogy kizárólag fiatalokkal lépnek pályára Debrecenben.

– Előfordulhat, hogy vasárnap is egy fiatalított kerettel állnak ki, készülve a Ligakupa-döntőre?
– Nem tudok erre válaszolni, hiszen nem én állítom össze a csapatot. Vannak sérültjeink, akik problémákkal küzdenek, de nem kezdem el sorolni… Aki hadra fogható, az minden bizonnyal ott lesz, az pedig a vezetőedző feladata, hogy ki lesz a kezdőcsapatban.

– Egy esetleges Ligakupa-győzelem „megmentheti” a Debrecen szezonját?
– Szerintem nem kell ekkora terhet rakni erre a Ligakupára, hiszen más célunk volt ezzel, és azt gondolom, hogy a Ligakupa-sorozat abszolút el is érte ebben az évben a célját. Kijöttek olyan fiatalok, akikre a jövőben lehet számítani. Úgy érzem, a szezonunkat nem kell megmenteni, hiszen a negyedik helyen zártunk. Mélyen érintett minket a nemzetközi kupából való kiesés, ami szörnyű szezonkezdést eredményezett, de szerintem nagyon szépen kijött ebből a társaság. Büszkék lehetünk arra is, hogy ismét el tudunk indulni a nemzetközi kupában. Ez volt a minimális cél, és ezt a Ligakupa megnyerésétől függetlenül elértük, úgyhogy a Ligakupának nem kell megmentenie az évünket.

Olvasói sztorik