NB I

„Csak” négyet lőtt a Debrecen

A házigazda DVSC sok helyzetet kihagyott, de így is 4-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Lombard Pápa Termál FC 4-0 (1-0)
Debrecen, 4300 néző. Játékvezető: Fábián
DVSC: Verpecz – Mészáros N., Máté P., Nagy Z., Korhut (Ferenczi J., 52.) – Varga J., Kulcsár T. (Szécsi, 74.), Jovanovics, Mihelics – Szakály P., Tisza T. (Balogh N., a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Pápa: Szűcs L. – Nagy T., Csizmadia, Bogunovics, Gál Sz. – Frizoni (Waltner, 63.), Juhász D., Király B. (Schmid, 77.), Vankó (Csilus T., 35.) – Randelovics, Seye. Edző: Kovács László
Gólszerzők: Szakály P. (44.), Mihelics (tizenegyesből 58.), Balogh N. (59., 87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A dobogóra kerülésért hajtó Debrecen a kiesőhelyen álló, és egyelőre licenc nélküli Lombard Pápát fogadta az élvonal 28. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén.

A hatodik percben Seye lőtt a kapu mellé, a 12. percben pedig Kulcsár Tamás próbálkozott, de Szűcs Lajos védett. Két perccel később Jovanovics lőtt közelről a kapufa mellé. A 17. percben megint Szűcs védte Kulcsár lövését. A következő veszélyes akció végén Kulcsár passza elsuhant Tisza lába előtt.

A 29. percben Tisza Tibor lőtt éles szögből, de ezt is hárította a kapus. Két perccel később Kulcsár lőtt a kapu mellé, a 41. percben pedig Varga József és Máté Péter is elvétett egy hazai szabadrúgást a pápai kapu előtt. A szünet előtt Szakály Péter a tizenhatoson kívülről remekül helyezett lövést küldött a hálóba (1-0).

A szünet után előbb Jovanovics lövése csattant a kapufán, majd Mihelics értékesítette a Frizoni kezezéséért jogosan megítélt büntetőt (2-0). A középkezdés után Csizmadia védelmi hibáját kihasználva Balogh Norbert megszerezte élete első NB I-es gólját (3-0). A 68. percben Szakály Péter szép mozdulattal továbbított Máté Péterhez, akinek a fejesét Szűcs bravúrral védte.

A 74. percben Balogh Norbert találta telibe a keresztlécet, egy perccel később Ferenczi János nagy lövését a pápai kapus hatástalanította. A 85. percben Seye közeli lövését fogta Verpecz. A túloldalon Balogh Norbert lőtte a hálóba a Szakály Pétertől kapott labdát. Az utolsó pillanatban Mihelics lőtt a kapu fölé.

Az első félidőben több nagy helyzetet kihagyott a DVSC, de így is könnyedén és fölényesen győzött.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:

Összességében jó teljesítményt nyújtott a Debrecen, a Pápa viszont szárnyaszegettnek tűnt, egy percig sem volt esélye. A kimaradt lehetőségek mindig befolyásolják egy csapat játékát, de ezúttal nem volt meg a kockázata, hogy a DVSC nem nyeri meg a meccset, mert lehetett látni, hogy előbb-utóbb úgyis begyűrnek egy gólt. Továbbra is hiányérzetem van a támadószekcióval kapcsolatban, mert eljutnak helyzetekig, de azok gyakran kimaradnak. Ha lenne két – de legalább egy – olyan támadója, aki nyugodtan, higgadtan berúgja a lehetőségeit, akkor ezek az értékesített helyzetek megnyugtatnák a csapatot, és könnyebb lenne játszani. Ez a probléma végig rányomta a bélyegét a csapat szezonjára.

A vége sima lett, örülök, hogy Balogh Norbert betalált, talán a jövőben még nyugodtabban, körültekintőbben fog játszani. Nagyon nem jött jókor számára, hogy kimaradt az U20-válogatott utazó keretéből, de azt gondolom, jól kezelte. Biztosan fejbe kólintotta a hír, hátha ez a két gól helyre billentette némileg. Egyébként szerintem ő sem fogja átvenni a gólfelelős szerepét, mert az utánpótlásban sem ontotta a gólokat.

Olvasói sztorik