NB I

Döntőbe jutott a Debrecen

A DVSC kettős győzelemmel került a fináléba, miután az angyalföldi visszavágón 2-0-ra nyert az MTK ellen.
Ligakupa, elődöntő, visszavágó
MTK – Debreceni VSC-TEVA 0-2 (0-0)
Illovszky-stadion, 200 néző. Játékvezető: Berke
MTK: Hegedüs L. – Bese, Vukmir, Vass Á., Hajdú Á. – Thiam, Vogyicska (Sinanovics, 72.) – Gera D., Kanta J. (Schrammel, 51.), Vadnai – Torghelle (Cseke, a szünetben). Edző: Garami József
DVSC: Verpecz – Kuti, Máté P. (Szatmári, 79.), Brkovics, Ferenczi J. – Bereczki (Berdó, 57.), Zsidai (Szakály P., 57.), Ludánszki, Sós B. (Mihelics, 70.) – Tisza (Kulcsár T., 57.), Szécsi M. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Ludánszki B. (82.), Kulcsár T. (92.)
Továbbjutott: Debrecen, kettős győzelemmel (5-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnokságban harmadik helyezett MTK a negyedik Debrecent fogadta a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján az angyalföldi Vasas-stadionban. Az első meccshez hasonlóan ezúttal is a DVSC nyert két góllal.

Az MTK rögtön magához ragadta a kezdeményezést, de az enyhe mezőnyfölény helyzetekkel nem párosult. A legnagyobb lehetőség a hatodik percben adódott a fővárosiak előtt, amikor egy jobb oldali akció végén Vogyicska lőtt 15 méterről Verpecz kezei közé. Bármilyen meglepő, de az első játékrészre az MTK ezzel el is lőtte minden puskaporát. A Debrecen fegyelmezett védekezésének nem találták az ellenszerét a kék-fehérek, akik a saját térfelükön gyönyörűen elpasszolgattak, néha-néha még az ellenfél tizenhatosáig is eljutottak, de ott már rendszerint elfogyott a tudomány.

Mivel a hajdúságiak biztos előnyük tudatában nemigen erőltették a támadásokat, meglehetősen unalmas, eseménytelen meccsnek lehettünk szemtanúi. A huszadik percben Tisza Tibor jó harminc méterről bombázott kapura egy szabadrúgást, Hegedüs Lajos kitornázta a léc alá tartó, jól eltalált labdát. Két perccel később Ferenczi János lőhetett tisztán 11 méterről, de nagyon csúnyán fölé durrantott. A 38. percben a ritka debreceni támadások egyikének végén Szécsi Márk lőhetett 16-ról, Hegedüs ezúttal is menteni tudott. Mindent elmond a meccs színvonaláról, hogy az első félidő leglényegesebb eseményeit ezzel össze is foglaltuk.

Az 56. percben bal oldali beadás után Vadnai hanyatt vedődve lőtt kapura, Verpecz kitornázta a labdát a jobb alsó elől. Az 59. percben Sós Bence szép csellel tört be a tizenhatosra, beadását a néhány perccel korábban beálló Berdó néhány lépésről ziccerben fölé lőtte. A hetvenedik percben megint a vendégek alakítottak ki helyzetet, Sós lövését Hegedüs védte ismét bravúrral. A 75. percben Bese adott be jobbról, furcsán tekeredő labdáját Verpecz üggyel-bajjal védte.

Az első félidőben látottaknál izgalmasabb játék folyt a pályán, valamivel nagyobb iramban és több lehetőséggel, de a jótól azért még messze jártak a csapatok, már ami a meccs színvonalát illeti. Ahogy fogyott az idő, az MTK egyre nagyobb bajba került, de ahelyett, hogy a kapuja elé szegezte volna a vendégeket, a 82. percben gólt kapott. Kulcsár Tamás kapott nagyszerű indítást a tizenhatoson belül, középre kanalazta a labdát, az érkező Ludánszki Bence pedig a kapuba lőtt (0-1).

A 91. percben jött a kegyelemdöfés: Szakály Péter cselezte be magát az MTK büntetőterületére, Vass Ádám elpöckölte előle a labdát, de éppen Kulcsár elé, aki irgalmatlanul kilőtte a bal felsőt (0-2). A fiatalok tehát tartották az eredményt, a második félidőben beálló rutinos játékosok pedig eldöntötték a meccset. A Debrecen teljesen megérdemelten győzte le a gyengén futballozó MTK-t és kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott a Ligakupa döntőjébe.

A másik párharc első meccsét a Ferencváros 3-0-ra megnyerte a Bp. Honvéd ellen, a visszavágót szerda este játsszák.

Edzői értékelések

Garami József, MTK: – A Debrecen jó játékosanyaggal rendelkezik, mindenesetre nem játszottunk rosszul, de a támadások befejezéséhez nem volt elég erőnk. A második félidőben volt egy olyan tizenöt-húsz perc, amikor közel voltunk ahhoz, hogy gólt szerezzünk, de összességében a DVSC megérdemelten jutott tovább a két mérkőzés alapján, hiszen megnyerte mindkettőt. Büszke vagyok az egész szezonunkra.

Kondás Elemér, DVSC: – Amit terveztünk, azt megvalósítottuk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű az MTK ellen játszani, mert nagyon jól futballoznak, ezt bizonyították is. Nem nagyon engedtük a kapu elé őket, de egy ilyen mérkőzésen nyilván előfordul egy-két helyzet. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, a gól után pedig már egyértelmű volt. Az volt a cél, hogy minél tovább ne kapjunk gólt, és ha van lehetőség, akkor rúgjunk, mert akkor sokkal nehezebb lesz az ellenfélnek felépítenie a lehetőségeit. Ezt sikerült megvalósítani, bejutottunk a döntőbe, gratulálunk a srácoknak. A fiatalok ma is bizonyítottak, jól mozogtak, nagy valószínűséggel ugyanilyen összeállításban, ugyanilyen módon fogunk játszani a döntőben is.

Olvasói sztorik