NB I

Városi segítség a pécsi fiataloknak?

Két napon belül eldől, hogy a PMFC klubvezetői vállalják-e a harmadosztályt, vagy...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Miközben pénteken este az élvonalból szintén száműzött Nyíregyházával vívja utolsó NB I-es mérkőzését a PMFC, kiderült, hogy a másodosztály követelményeinek sem feleltek meg a kizárt klubok, így az NB III-ban, vagy a megyei első osztályban folytathatják ősztől, ha akarják, vagyis a legrosszabb forgatókönyv szerint az sem zárható ki, hogy sehol…

Kiderült ugyanis, hogy Csányi Sándor, az MLSZ elnöke nem a levegőbe beszélt akkor, amikor bejelentette, hogy az élvonalbeli licenccel nem rendelkező klubok csak a harmadosztályban szerepelhetnek. A szövetség azóta ugyanis megerősítette Csányi szavait.

A kérelem benyújtására 48 órájuk lesz az érintetteknek, miután megkapják a kizárásukról szóló határozat indoklását, ami várhatóan pénteken érkezik meg az egyesületekhez. Vagyis: legkésőbb hétfőn ki kell derülnie, melyik osztály küzdelmeibe nevez a PMFC. Elméletileg az sem zárható ki, hogy a szóba jöhető lehetőségek egyikéből sem kér a klub, ez azonban a megszűnésével lenne egyenlő.

A rossz hírek sajnos azonban ezzel nem érnek véget. A Pécsi Újság (is) úgy értesült, hogy veszélybe kerülhetnek az eddigi fejlemények ismeretében is biztosnak látszó, a stadionrekonstrukcióra szánt források is.

Ez a PMFC esetében mintegy egymilliárd forint, az összegből új, fedett lelátó, valamint Kovácstelepen újabb edzőpályák épültek volna a tervek szerint. A szövetségben már azt is vizsgálják, szükség van-e a kizárt csapatok esetében az eredeti elképzelések kivitelezésére.

Lépni készül a város?

Egyelőre konkrétumok nincsenek, de a jelek szerint elképzelhető, hogy az önkormányzat valamilyen módon igyekszik mentőövet nyújtani a pécsi labdarúgó-utánpótlásnak. Erre utal legalábbis, hogy Páva Zsolt polgármester és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatót tart, amelynek címe sokat sejtető: „Pécsi labdarúgó-utánpótlás: PMFC-vel vagy anélkül”.

Olvasói sztorik