NB I

Maffiaháború a magyar fociban

Kockázatos volt fogadni Magyarországon, mert maffiaháború zajlott, sőt a mai napig is tart a magyar labdarúgásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kockázatos volt fogadni Magyarországon, mert maffiaháború zajlott, sőt a mai napig is tart a magyar fociban – a Blikktudósítása szerint ez derült ki a labdarúgást övező bundabotrány szerdai bírósági tárgyalásán, amelyen a bochumi ügyészségen 2009-ben tett vallomásokból idéztek.

Az egyik kihallgatott az európai szervezet vezetőjeként is számon tartott Mario Cvrtak volt, aki a magyar viszonyokról beszélt a német nyomozóknak.

– Kockázatos fogadni Magyarországon, és nem csak a kis haszon miatt – fogalmazott a horvát vádlott. – Egyszerre több szervezet is dolgozik, orosz, ukrán és szerb csoportok fogadhatnak egymástól függetlenül. Persze a játékosok könnyebben megvesztegethetők, de a haszon nem megfelelő, egy magyar élvonalbeli meccsel annyit nyerhet az ember, mint például a svájci másodosztályban.

Mario Cvrtak a teljes nevüket nem mondta ki, de beszélt a hazai maffia két vezéréről is. Kenesei Zoltánt az öccse révén említette, míg Lázár Mátyásnak a becenevét használta.

– Kenesei Krisztián a magyar élvonalban focizik, ő nem vett részt a bundákban, de ha fogadni akartunk, akkor az ő testvérét kerestük meg. Vele és „Lecsóval” kellett egyeztetni, ha szerveztünk valamit – mondta.

Az elhangzottak után Kenesei és Lázár is tagadta, hogy közük lenne Cvrtakhoz, illetve javasolták, a bíróság tanúként hallgassa ki a férfit, hogy a vádlottak személyesen tehessék fel neki kérdéseiket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik