NB I

NB I-es bíró lett a bundavádlott fia

Karakó Ferenc a tévé előtt szurkolt a múlt szombati Győr–Kecskemét meccs játékvezetőjének.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bár még messze az ítélethozatal a bundaügyben, azért a hazai szál egyik vádlottja, a 69 éves Karakó Ferenc úgy örül, mintha máris tisztázták volna. Pedig csak annyi történt, hogy a fia, a 32 éves ifjabb Karakó Ferenc jelentős elismerést kapott a szövetségtől: NB I-es meccs vezetésével bízták meg. A nyíregyházi fiatalember fújta a sípot szombaton a Győr–Kecskemét (1-1) találkozón. Édesapja még a csütörtöki tárgyaláson is a történtek hatása alatt állt – írja a Blikk.

– A tévé képernyője előtt szurkoltam neki, és úgy éreztem, hogy nagyon jól látta el a feladatát – mondta Karakó Ferenc, akit azzal vádolnak, hogy fizetett a diósgyőrieknek a 2010-es DVTK–Nyíregyháza (0-1) bajnoki meccs elcsalásáért. A papa nem titkolja, félt attól, hogy a bírósági ügye kihatással lesz gyermeke játékvezetői pályafutására.

– A fiamnak jelezték, hogy ne számítson túl sok jóra, amíg az én ügyem nem zárul le. Ebből viszont arra következtethetek, hogy a szövetségben már másként ítélik meg a szerepem, mint korábban – tette hozzá a Nyíregyháza egykori klubtulajdonosa, aki az első perctől kezdve hangoztatja ártatlanságát.

Ifj. Karakó Ferenc szintén büszke a játékvezetői előrelépésre.

– Hét éve vizsgáztam, négy esztendeje tartozom az országos kerethez, az álmom volt, hogy az élvonalban is meccset vezethessek. Hatalmas megtiszteltetés ez a feladat – mondta a kijelölés után a Szabolcs Online-nak a fiatal bíró.

Olvasói sztorik