NB I

Új játékvezető debütál az élvonalban

Komoly feladatot kapott Karakó Ferenc, aki a Győr–Kecskemét meccsen bíráskodik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Karakó Ferenc személyében új játékvezető mutatkozik be az NB I-ben, ő lesz ugyanis a Győri ETO – Kecskeméti TE mérkőzés bírája a 22. forduló szombati játéknapján.

A játékvezetői vizsgát 2008-ban Nyíregyházán tette le. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 2009-ben lett NB III-as minősítésű bíró, a Tisza-csoportban tevékenykedhetett. 2010-ben országos utánpótlás kerettag, 2011-től országos NB II-es játékvezető. Első NB II-es mérkőzése a Kazincbarcika –Vác-Újbuda LTC találkozó volt, majd ő fújta a sípot a Sport M Kupa fináléjában, a Bóly–Jánossomorja összecsapáson, a Puskás-stadionban. Személyében három év után újra szabolcsi játékvezető fújja a sípot az első osztályban – írja a profispori.hu.

– Amikor hét éve levizsgáztam, arról álmodtam, hogy egyszer majd az élvonalban vezethetek. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt a lehetőséget megkaptam. Megpróbálok élni vele – kommentálta a hírt a szabolcsjb.hu oldalon a 33. születésnapját hétfőn ünneplő sportember. Legutóbb a Szeged-Grosics – Sopron másodosztályú meccset vezette, előtte pedig a Magyarország–Skócia U21-es barátságos találkozón fújta a sípot. Mivel ott volt az elit játékvezetők törökországi edzőtáborozásán, lehetett sejteni, hogy számolnak vele magasabb szinten is. Bár jelenleg NB II-es kerettag, az aktuális megbízatás jelzi, hogy az MLSZ JB elégedett a munkájával.

Karakó korábban kiérdemelte Szabolcs megyében az év fiatal játékvezetőjének odaítélt Lengváry József-díjat, majd a Tamás Lajos-díjat is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik