Hírek

Labda, cukrászda és Dubai

A bundaügy bírója nyomkövető felhelyezését, megbírságolást és letartóztatást helyezett kilátásba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Péntek reggel folytatódott volna a nemzetközi bundaügy tárgyalássorozata a Fővárosi Törvényszéken, de a mai napra beidézett tanú, Horváth Gábor csütörtök délután ismét üzent, hogy Dubaiban van, és nem tud hazajönni. A bíró azt ígérte, intézkedni fognak a munkáltatójánál, hogy ez többet ne fordulhasson elő.

Ezután figyelmeztette Schultz László vádlottat, hogy ne sértse meg a házi őrizet szabályait, ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr áprilisban meglátta őt egy angyalföldi cukrászdában ülni, aztán pedig az utcán sétálgatni három gyerekkel. A Honvéd korábbi labdarúgója elmondta, hogy a fiatalokra ő vigyázott a szüleik kérésére, és azért kellett elhagynia a házi őrizetet, mert egyikük labdája átrepült a szomszéd kertjébe, az egyik gyerek pedig annyira sírt, hogy el kellett kísérni a szüleihez, akik a cukrászdában voltak.

A bíró úgy vélekedett: egy korábbi élvonalbeli futballistától elvárható, hogy ilyen esetben visszarúgja a labdát a másik kertbe, és ne a cukrászdában kössön ki. Ismertette, hogy nyomkövető felhelyezésére, megbírságolásra és letartóztatás is lenne lehetősége vele szemben, úgyhogy többet ne forduljon elő ilyesmi. Schultz egyébként kérvényezte, hogy meglátogathassa a régen látott rokonait Tiszakécskén, de a bíró nem engedélyezte, mert a házi őrizetnek éppen a személyi szabadság korlátozása a lényege.

A nemzetközi bundaügy következő tárgyalására május 27-én kerül sor.

Olvasói sztorik