NB I

László Csaba szerint bátran honosítsunk

Az MTK játékosmegfigyelője szerint külföldön sok magyar származású, kitűnő labdarúgó akad. Haza kellene őket csábítani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Igencsak ismerős a nagyvilágban a székely felmenőkkel bíró László Csaba, aki korábban Németországban, Ugandában, Skóciában, Belgiumban és Litvániában is dolgozott. Az MTK nemzetközi játékosmegfigyelő-rendszerének vezetője, az egykori Fradi-edző számítógépén 25 olyan, magyar családi gyökerekkel bíró futballistáról tárol adatokat, akik igazán tehetségesek.

– Mivel a hazai klubok játékosmegfigyelő-rendszere ismeretlen fogalom, a futballisták szerződtetése terén a menedzserek szava a döntő. Holott ennek éppen fordítva illene működnie, és megfelelő háttértudás alapján az edzőknek kellene megmondaniuk, kiket igazoljon le a klubjuk – idézi László Csabát a Bors.

Az MLSZ következő idénytől szigorodó légiós-szabálya miatt László Csaba úgy véli, külföldiek helyett olyan magyar származású labdarúgókat kellene az NB I-be csábítani, akikről idehaza nem is tudnak, de jelentős erősítést jelentenének. Elképzelhető, hogy ezek a fiúk akár a jelentősebb anyagi juttatásról is hajlandóak lennének lemondani, hogy gyökereik révén Magyarországon játszanak. Nem mellesleg ezeket a játékosokat könnyedén lehetne honosítani.

A tréner tíz éve Fradi-edzőként Budapestre próbálta hozni a felvidéki Saláta Kornélt, akiben az akkori vezetők nem láttak fantáziát – láss csodát, ma, harmincévesen 29-szeres szlovák válogatottnak vallhatja magát, és a dél-afrikai világbajnokságon is pályára lépett…

Ők topigazolások lehetnének

Az amerikai utánpótlás-válogatott kapus, a 19 éves Horváth Ethan a norvég Moldében véd.

A Leedsben született középhátvéd, az angol Balatoni Konrád a skót Partick Thistle legjobbja.

A szlovákiai védő, Gyömbér Norbert a Cataniában bizonyít.

Magyar Richárd a svéd Halmstad-drukkerek kedvenc védőjátékosa.

Az osztrák Farkas Patrick a Mattersburgban keresi kenyerét, technikás középpályás hírében áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik