NB I

Laczkó Zsolt tavasszal már nem játszhat

Külföldi és magyar érdeklődők is akadnak a balhátvéd iránt; hosszútávú szerződésben gondolkozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly szeptemberben igazolt Kecskemétre a 22-szeres magyar válogatott Laczkó Zsolt, aki légiós-éveit, illetve egy rövid ferencvárosi kitérőt követően szerződött az alföldiekhez. A 28 éves balhátvéd a KTE színeiben végigjátszotta a mostani szezont, de a klub jövőjének bizonytalansága miatt kevés esély van arra, hogy meghosszabbítsa a nyáron lejáró szerződését. Laczkó a Rangadó.hu megkeresésére értékelte a kecskeméti időszakot, és beszélt a jövőjéről is.

– Összességében pozitívan tudok beszélni a szezonról, hiszen jól szerepeltünk egy ideig. Sokáig a hatodik helyen álltunk, ami a klub költségvetéséhez és céljaihoz képest mindenképp jó volt – kezdte Laczkó Zsolt. – Amikor kiderült, hogy licencproblémáink lehetnek, utána azért volt egy törés a csapat életében mentálisan. Nem egyszerű úgy futballozni, hogy nem tudjuk, mi lesz velünk és a klubbal. Összességében pozitívan tudom értékelni a szezont. Sajnálom, hogy az utolsó két meccsen nem léphetek pályára, mert a Puskás Akadémia ellen az első félidő végén combizom-húzódást szenvedtem. Szerencsére annyira nem komoly a baj, de az utolsó két fordulót kénytelen vagyok kihagyni.

– Hogy látja, megérte tavaly nyáron Kecskemétre igazolni?
– Utólag az ember bármit mondhat, hogy megérte, vagy nem érte meg. Végigjátszottam az idényt, Bekő Balázs bízott bennem, szóval úgy gondolom, hogy megérte.

– A klub körüli bizonytalanság a csapat mindennapjaira mennyire nyomja rá a bélyegét?
– Nagyon, főleg most, a bajnokság végéhez közeledve, hiszen egyre nagyobb kérdés, hogy kap-e licencet a klub. Mindenkinek az lenne a legjobb, ha kapna, hiszen nem csak rólunk, játékosokról van szó, hanem nagyon sok emberről, aki a klub mellett, a klubért dolgozik, és akiknek nagyon fontos, hogy mi lesz ezzel a klubbal. Nem is merek belegondolni, mi lesz, ha nem kap licencet. Senki nem tud semmit, nagy a bizonytalanság, ezért remélem, ez minél hamarabb kiderül, és lesz jövője a Kecskemétnek.

– Említette, hogy nem tud játszani, de milyen mérkőzésre számít a Videoton ellen?
– Egyik csapatnak sem fontos a meccs abból a szempontból, hogy egyiknek sem kell az eredmény. Kisülhet ebből egy jó mérkőzés is. Nálunk szerintem fiatalok is esélyt kapnak, nekik ez egy jó lehetőség a bizonyításra. A Videotonnál is vannak jó játékosok a keretben, és mindenki mindig bizonyítani akar. Lehet, hogy egy szórakoztató mérkőzés lesz, de az a baj, hogy igazából nincs tétje a meccsnek. A Videotonnak sem kell már a pont, hiszen megnyerték a bajnokságot, ami abszolút megérdemelt volt. Mi is nyugodt pozícióban vagyunk, és a fiataloknak ez tényleg egy jó lehetőség lehet.

– Arról tud már valamit, hogy a nyártól hol folytatja?
– Már most is vannak érdeklődök itthonról és külföldről egyaránt. Június harmincadikán lejár a szerződésem a Kecskeméttel, meglátjuk, mit hoz a jövő. Mérlegelnem kell a lehetőségeket, nyilván szeretnék olyan csapathoz igazolni, ahol hosszú távra tudok tervezni, nem pedig ilyen fél-egyéves dolog, ami mostanában volt. Hosszútávra szeretnék szerződni egy olyan klubhoz, ahol minden rendben van, és vannak célok.

Olvasói sztorik