NB I

A szezon legjobb játékával nyertek

A Kecskemét ellen mesterhármast szerző Tischler Patrik közönségszórakoztató meccset vár az Újpest ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Puskás Akadémia zsinórban három vereség után 4-0-ra legyőzte hazai pályán a Kecskemét együttesét az élvonal legutóbbi fordulójában. Tischler Patrik mesterhármast szerzett a felcsútiaknál, akik szombaton a remek formában lévő Újpestet fogadják.

– A Kecskemét ellen az év egyik legjobb játékát mutattuk. Az első húsz-harminc percben hihetetlenül jó támadásokat vezettünk, birtokoltuk a labdát, helyzeteink voltak, úgyhogy akár több góllal is vezethettünk volna. Nagyon jól felkészültünk a találkozóra, és ennek meg is lett az eredménye – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Tischler Patrik. – Három vereség után fogadtuk a Kecskemétet, és úgy voltunk vele, hogy ezt a meccset meg kell nyernünk. A második félidőben hamar megszereztük a második gólt, és onnantól kezdve úgy éreztem, hogy a vendégek egy kicsit talán fel is adták. Mi azonban nem akartunk ugyanabba a hibába beleesni, mint a Nyíregyháza ellen, hogy a végén kapunk két gólt. Nyomtunk és mentünk tovább, így végül nagy különbségű győzelmet arattunk.

– Miben tudták ennyivel felülmúlni a Kecskemétet?
– Három vereség után mindenki nyerni szeretett volna. Nem akartuk vereségekkel befejezni a szezont, és mindenkinek megvolt a saját maga motivációja, valamint a csapaté is. Jó játékosok alkotják a keretünket, és nem szabad megengednünk magunknak azt a luxust, hogy három-négy meccsen keresztül ne nyerjünk. Emellett kiválóan feltérképeztük az ellenfelet, és sikerült kihasználnunk azokat a gyengeségeit, amelyekre felhívta a figyelmet a mester.

– A csapat mellett önnek is kijött a lépés…
– Az volt a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen és hozzuk a három pontot, de valóban, most szerencsére nekem is kijött a lépés. Egész héten koncentráltam, de az egész csapaton érződött, hogy nagyon nyerni akarunk. Okultunk a Nyíregyháza elleni meccsből, ahol sokáig percig vezettünk, aztán két buta hibából három perc alatt el tudtuk veszíteni a mérkőzést. Semmiképp nem akartuk, hogy ez megismétlődjön, úgyhogy mentünk előre, végig mi domináltunk. Szokták mondani, hogy egy csatár teljesítménye attól is függ, milyen időszakban van. Van, amikor minden kifelé pattan, és van, amikor befelé. Most jöttek a labdák, jókor voltam jó helyen, a harmadik gólt például csak be kellett passzolnom az üres kapuba. Nagyon örülök, hogy nekem és a csapatnak is kijött a lépés. Kétszer is volt más mesterhármasom az NB I-ben, ez volt a harmadik.

– A hétvégén a remek szériában lévő Újpestet fogadják. Milyen meccsre számít?
– Mindenki tudja, hogy az Újpest most elég hosszú győzelmi sorozatban van, és biztosan úgy jönnek hozzánk, hogy meg akarják nyerni a meccset. Úgy gondolom azonban, hogy ebből még profitálhatunk, hiszen sokpasszos támadófutballt játszanak az újpestiek, és nekünk is könnyebb, ha nem zárt védekezés ellen kell játszanunk. Szerintem az Újpest nem fog beállni védekezni, és mi is támadni fogunk, úgyhogy remek összecsapást fognak látni a nézők. Mindenki a támadófocit, a sok gólt szereti, és remélem, tényleg így fog alakulni a mérkőzés – mondta Tischler Patrik.

Olvasói sztorik