NB I

Teljesen szétesett a Kecskemét

Az egyelőre licenc nélküli KTE négygólos vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE 4-0 (1-0)
Felcsút, 1700 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Tar Zs., Kelics, Fabio – Tóth B. – Fiola (Makrai, 84.), Kleinheisler (Zsótér, 55.) – Polonkai (Sallai, 73.) – Lencse, Tischler. Edző: Benczés Miklós
KTE: Tujvel – Lovrics, Szkopljak, Karan, Laczkó Zs. (Farkas A., a szünetben) – Eninful (Patvaros, 54.), Vukaszovics, Kitl – Szavics (Radoja, 63.) – N’Diaye, Novák Cs. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Tischler (17., 48., 90.), Lencse (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonalbeli licenccel egyelőre nem rendelkező Kecskemét a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára az NB I 28. fordulójában, szombat este.

Az első igazi lehetőség Tischler Patrik előtt adódott: a tizedik percben Kleinheisler átadása után ellőtte keresztbe a labdát a kapu előtt. Ezt követően Tujvelnek háromszor is védenie kellett volna: Lencse és Kleinheisler kísérletét könnyedén fogta, a 17. viszont percben Tischler ziccerénél tehetetlen volt (1-0). A gólpasszt Polonkai Attila, a felcsútiak sérülésből visszatérő csapatkapitánya adta. A gól után némileg csapkodóvá vált a játék, nem forognak veszélyben a kapuk, a mezőnyben zajlott a harc.

Lassacskán magára talált a KTE, és formás támadásokat vezetett, jó megoldásokat mutatott be, és játékban többet mutatott a hazaiaknál. A 36. percben egy szép akció végén Novák Csanád fejelte fölé N’Diaye beadását. A túloldalon Kleinheisler szabadrúgása után Tischler csúsztatta meg középen a labdát, amit a hosszún érkező Tar Zsolt lőtt a kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 44. percben Lencse kezdett szlalomba a vendégvédők között, majd hátba lőtte Tischlert…

A szünet után Kleinheisler tekert középre egy szabadrúgást, Tischler pedig a kapu hosszú alsó sarkába csúsztatott (2-0). Ezután a kecskeméti szögletből kipattanó labdát Vukaszovics szúrta rá, de elkerülte a kaput. A 62. percben egy hazai szöglet után a tizenhatos bal sarkáról Polonkai lőtte kapura a labdát, de nagyot védett Tujvel. A nyolcvanadik percben Kitl Miklós buktatta a tizenhatoson belül Lencsét, a bíró tizenegyest adott. A középre lőtt labdát Tujvel kiütötte, de az ismétlést már nem hibázta el a büntetőt elvégző Lencse (3-0).

A kilencvenedik percben Zsótér szabadrúgását Sallai a kapufára, az onnan lepattanó labdát Tischler az üres kapuba vágta (4-0) – tudósított a Puskás Akadémia honlapja.

– Sima meccs volt. Az első gólig is a Puskás Akadémia akarata érvényesült, látványos támadásokat vezettek, majd egy védelmi megingást követően Tischler jóvoltából megszerezték a vezetést – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Ezután némileg visszaálltak, átengedték a kezdeményezést a KTE-nek, amelynek azonban meddő volt a mezőnyfölénye. Hazai szempontból jókor jött a második gól a szünet után, ezzel el is dőlt a meccs. Végig a felcsútiak akarata érvényesült, a kecskeméti próbálkozásokat csírájában elfojtották. A KTE motiválatlan csapat benyomását keltette. Ami a Puskást illeti, három vereség után nem egyszerű játszani, de a Kecskemét sem volt egyszerű helyzetben, az ismert körülmények miatt. Látszott is rajtuk, csinálták a dolgukat becsülettel, de semmi éle nem volt a játékuknak. Danilovicsnak egyet sem kellett védenie, Tujvelnek viszont a négy kapott gólon kívül akadt két-három igen nagy bravúrja. Ez is jellemzi a játék képet.

Olvasói sztorik