NB I

Egy gól az elején, két gól a végén

A Puskás Akadémia a 88. és a 92. percben kapott gólok miatt 2-1-re kikapott a Nyíregyházától.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Puskás Akadémia – Nyíregyháza Spartacus 1-2 (1-0)
Felcsút, 1400 néző. Játékvezető: Vad II
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Tar Zs., Kelics, Fabio – Fiola, Tóth B., Kleinheisler (Szakály D., a szünetben), Zsótér (Sallai, 78.) – Lencse, Tischler (Makrai, 89.). Edző: Benczés Miklós
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Kovacsevics, Fodor F., Törtei – Zofcák (Abdouraman, 67.), Koller, Halenár, Pekár – Seydi (Vámos, 31. / Ivanovs, 81.), Dartsimelia. Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Tischler (8.), illetve Pekár (88.), Tar Zs. (öngól 92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kilencedik helyezett Puskás Akadémia a 11. helyen álló, és a kieséstől már csak matematikailag fenyegetett Nyíregyházát fogadta az élvonal 26. fordulójának szombati játéknapján. A vendégeknek nélkülözniük kellett a sérült Predrag Bosnjakot, a hazaiak közül pedig Margitics Andor, Lorentz Márton, Vaszicsku Gergő, Tamás Márk és Polonkai Attila hiányzott.

Két nyíregyházi lövéssel kezdődött a meccs, mindkétszer Halenár próbálkozott. A hatodik percben egy szabadrúgás után Pekár lőtt kapura, de a hazai kapus nagyot védett. Két perccel később az első támadásából gólt lőtt a Puskás Akadémia: Tischler ment el a jobb oldalon, és éles szögből a kapuba bombázott (1-0). Az első 15 percben a Spartacus birtokolta többet a labdát, de gólt a hazaiak szereztek.

A 19. percben egy jobb oldali beadás után Lencse lőtt kapura, Balogh János védett. Az ellentámadásból Halenár, majd Seydi is gólt szerezhetett volna, de utóbbi jó helyzetből fölé lőtt. A 27. percben Dartsimelia kapott jó labdát, fordulásból lőtt, de Danilovics védett. Nem sokkal később egy beadás után megint Dartsimelia veszélyeztetett, de nem sikerült egyenlítenie. A 36. percben Kleinheisler lőtt, de labdája szögletre pattant Kovacsevicsről. A hajrában ismét Dartsimelia próbálkozott lövéssel egy formás akció végén, de Danilovics ezt is megfogta. Több lehetősége is volt a vendégcsapatnak a gólszerzésre, de a szünetben a hazaiak vezettek.

Törtei szabadrúgásával indult a második félidő, Danilovics bravúrral hárította a 23 méteres próbálkozást. Az 53. percben Koller tesztelte a kapust, aki ezt is hárította. A másik oldalon Tischler lövése pattant le a blokkról. A második játékrész első felében is a Szpari támadott, a PAFC kontrákra játszott. Ebben a periódusban kevesebb volt a helyzet, Sallai lövését Balogh János fogta a nyolcvanadik percben, majd Pekár pörgetésénél Danilovics hárított.

A 88. percben egyenlített a vendégcsapat: Halenár beadása után Pekár László fejelt a kapuba (1-1). Sőt, a 92. percben egy újabb beadás után az egyik védőről, Tar Zsoltról a saját kapujába pattant a labda (1-2), nyert a Nyíregyháza – tudósított a klub honlapja.

– Az első félidőben masszív védekezés volt jellemző a Puskás Akadémiára, amely kontrákból próbált támadásokat építeni, a gól is ebből született: egy labdaszerzés után Kleinheisler indította Tischlert, aki egy átvétel után erős lövést küldött a hálóba. Megérdemelt volt a hazai vezetés – mondta a Rangadó.hu szakértője, Sallai Tibor, a Vác egykori magyar bajnok labdarúgója, a Puskás Akadémia utánpótlásedzője. – A szünet után leginkább a két tizenhatos között folyt a játék, helyzetek nem igazán alakultak ki. Miután mindkét csapat frissített, újra akadtak lehetőségek, de végül két szerencsétlen gólt kaptak a hazaiak. Egy labdaeladás után Pekár fejelte a kapuba, a legvégén pedig jött egy öngól. Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert majdnem végig a hazaiak uralták a játékot, de ami a nyolcvannyolcadik perctől történt, az egy rémálom volt. Nem érdemeltek vereséget a felcsútiak, az iksz talán reálisabb lett volna.

Olvasói sztorik