NB I

Mindegy, hogy jobbhátvéd vagy támadó

Gaál Bálint szerint megfelelő akarattal ponttal vagy pontokkal is hazatérhetnek az MTK otthonából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal előző fordulójában a Haladás életben tartotta bennmaradási reményeit azzal, hogy hazai pályán 3-1-re legyőzte a Nyíregyháza együttesét. Ez volt Mészöly Géza első győzelme a szombathelyiek vezetőedzőjeként. Jelenleg a 14. helyen állnak, amivel éppen elkerülnék a kiesést, de még egyáltalán nem nyugodhatnak meg, hiszen a Dunaújváros, sőt a Lombard Pápa is látótávolságon belül van. A Haladás az utolsó előtti fordulóban az MTK otthonába látogat, ahol nem lesz könnyű dolga, de mint tudjuk, Mészöly Géza legénysége számára immár minden bajnoki meccs élet-halál harc.

A Rangadó.hu érdeklődésére Gaál Bálint értékelte a Nyíregyháza elleni bajnokit, és elmondta, még soha nem játszott jobbhátvédet azelőtt.

– Nem voltunk könnyű helyzetben, de egy kicsit jobban kezdtük a találkozót, mint ellenfelünk, ennek ellenére a Nyíregyháza szerezte meg a vezetést. A gól megfogott minket, úgyhogy pont jókor jött a szünet, mert rendezhettük a sorainkat. A második félidőben szerencsére kijött a lépés, és sikerült megnyernünk a meccset – mondta Gaál Bálint.

– Mit mondott Mészöly Géza a szünetben?
– Azt mondta, higgyük el, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, mert ő elhiszi, és a játék képe alapján reális esélyünk van a fordításra.

– A szünetben megfordult a fejükben, hogy kikaphatnak?
– Csak magamról tudok nyilatkozni, de nekem nem fordult meg, és szerintem a többieknek sem. Egy lapra tettünk fel mindent, és úgy játszottunk, mint akiknek nincs veszítenivalójuk, pedig ha kikapunk, nagy bajba kerülhettünk volna. Ezzel a győzelemmel viszont saját kezünkben van a sorsunk.

– Milyenek voltak az első benyomásai az új vezetőedzőről, Mészöly Gézáról?
– Mindenképpen pozitívak, már az elejétől kezdve. Az érkezése új impulzust adott a csapatnak, ami szerintem már az előző két mérkőzésen is látszott. Remélem, az utolsó két bajnokin is hasonlóan jó teljesítménnyel tudunk előrukkolni.

– Mennyire nehéz, hogy Mészöly Géza már a negyedik edző, akivel az idei szezonban együtt dolgoznak?
– Nem könnyű mindig egy új emberhez, személyiséghez alkalmazkodni, de ez a profi focisták élete. Egy profi játékosnak mindig tudnia kell alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

– A Nyíregyháza ellen egy új pozíciót próbálhatott ki. Hogy érezte magát a pályán. Játszott már valaha jobbhátvédet?
– A pénteki edzés után odajött hozzám Mészöly Géza, és kérdezte, játszottam-e már jobbhátvédet. Még nem igazán volt alkalmam, de mondta, hogy szerinte meg fogom oldani, mert jó erőben vagyok, és kellően erőszakosan játszom. Így kerültem hátra. Arra koncentráltam, hogy megpróbáljam megoldani a feladatot. Szerintem nem sült el rosszul. Úgy éreztem, hátul stabilak voltunk. Azért az elején furcsa volt, de a védekezés részét igyekeztem megoldani. Szívesen játszom támadóként és védőként is, nem teszek különbséget a pozíciók között. Nekem az a fontos, hogy kihozzam magamból a maximumot.

– A következő bajnokin az MTK ellen játszanak. Milyen mérkőzésre számít?
– Nem számítok könnyű meccsre, mivel az MTK tele van jó képességű futballistákkal, de megfelelő akarattal sikerülhet meglepetést okoznunk. Nagyon bízom benne, hogy nem csak pontot, hanem pontokat is sikerül szereznünk, amivel biztosíthatnánk a bennmaradást. Persze, ehhez a többi mérkőzésnek is kedvezően kell alakulnia.

Olvasói sztorik