NB I

Artner leszólta a Haladást

Elképzelhetetlennek tartja, hogy korábbi csapata pénteken legyőzze a Nyíregyházát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton újabb kulcsfontosságú mérkőzés vár az újonc Dunaújváros csapatára, amely az élvonal 28. fordulójában egyik közvetlen riválisa, a Pécs otthonába látogat. A kiesés ellen küzdő DPASE vezetőedzője, Artner Tamás a klub honlapján elmondta, jó csapatnak tartja a PMFC-t, de a játékstílusa fekszik az újvárosiaknak, ezért a győzelem reményében lépnek pályára.

– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, amelyet a Szombathely ellenihez tudnék a legjobban hasonlítani. Abszolút hatpontos találkozó lesz – magyarázta Artner Tamás. – Ha a Pécs edzője lennék, akkor azt gondolnám, most jött el az idő arra, hogy egy hazai győzelemmel biztosítsuk a bennmaradást. De ezt én nem fogom engedni. A Pécs jó csapat, a játékstílusa azonban fekszik nekünk, ezért úgy érzem, reális esélyünk van az idegenbeli győzelem megszerzésére. Ha olyan felfogásban játsszunk, mint legutóbb, de pontosabbak leszünk, akkor megnyerhetjük ezt a ki-ki meccset. A hazai csapat fellépésén sok fog múlni, ami meghatározhatja a mi játékstílusunkat is.

Pénteken is kiesési rangadót rendeznek az NB I-ben, hiszen a Haladás a Nyíregyházát fogadja. A szabolcsiak a pályán már biztos bennmaradónak számítanak, de licencproblémákkal küszködnek.

– A találkozó végeredménye biztosan befolyásolni fog bennünket, hiszen ha a Szombathely győz, akkor nehezebb lesz azt a játékosoknak feldolgozniuk. Én azonban elképzelhetetlennek tartom, hogy a Haladás legyőzze a Nyíregyházát – szögezte le Artner, aki ősszel még a vasiak vezetőedzője volt.

Olvasói sztorik