NB I

Carrillo fia nem ártatlan

Az MLSZ vizsgálata kiderítette, hogy a spanyol edző 17 éves fia megpróbálta ellökni a neki hátat fordító ferencvárosi szurkolót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtök délutáni közleménye szerint a Groupama Aréna biztonsági kamerarendszerének segítségével pontosan rekonstruálható, hogy mi történt. Az MLSZ biztonsági felelőse azt állapította meg, hogy a mérkőzés lefújása után a semleges szektorban (ide bárki jegyet válthatott) két, valószínűsíthetően ferencvárosi szimpatizáns (az egyikük Fradi-sálat viselt) fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében – írja az MTI.

Ekkor közbelépett Joan Carrillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. Időközben a hangos szóváltásra felfigyelve, megérkeztek a biztonságiak is. A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől és elindultak a helyük felé. Ezek után, a felvételek tanúsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni – a neki közben hátat fordító – egyik ferencvárosi szurkolót. Ezt követően a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat.

Az MLSZ közleménye kiemeli, hogy a biztonságiak gyors és szakszerű közbelépésének köszönhetően személyi sérülés nélkül sikerült helyreállítani a rendet a néhány másodpercig tartó lökdösődést követően. Egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének, és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás – írja a szövetség.

Az eset részletes kivizsgálása után, amennyiben az indokolt, az MLSZ megindítja a szükséges eljárást annak érdekében, hogy megállapítható legyen a szereplők személyazonossága, felelőssége, és jogszabályoknak megfelelő szankció kövesse a sportesemény rendjének megzavarását.

Korábban írtuk:

Nem biztos, hogy Joan Carrillo fia teljesen ártatlan a Magyar Kupa szerda esti döntője után kialakul kisebb dulakodásban. Zajlik a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése – írja a 24.hu.

Mint ismert: a házigazda Ferencváros által 4-0-ra megnyert szerda esti kupadöntő díjátadója kisebb csúszással indult, mert a székesfehérvári játékosokra várni kellett. Ennek okairól a találkozót közvetítő Duna TV megkérdezte Sándor György csapatkapitányt, aki azt mondta: nem akartak tiszteletlenek lenni, hanem az hallották, hogy „megverték” Joan Carrillo vezetőedző fiát a lelátón, és odamentek kideríteni, mi történt pontosan.

„Nem tudom, mi történt a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló, és megrúgták a tizenhét éves fiamat. Mindegy, hogy ez hol történik, ez sehol a világon nem történhetett volna meg, független a helyszíntől, de természetes, hogy aggódtam a fiamért” – mondta később a spanyol edző a Blikk felvételén.

Mivel az aréna be van kamerázva, az is pontosan rekonstruálható, ki mit csinált az A1 Bronz VIP-teraszon, ahová az MLSZ tiszteletjegyei szóltak. Helyszíni, szurkolói beszámolók szerint Carrillo edző 17 éves fia a korlátnál támaszkodott Vidi-mezben, amikor távozás közben két zöld-fehér sálas szurkoló mondott neki valamit. Valószínűleg ezt a helyzetet érthette félre – vagy éppen mindent megértve zokon vette – a srác, aki feléjük kapott. Ebből alakult ki a kisebb dulakodás, amelyet nagyjából tíz másodperc alatt zártak rövidre a biztonságiak.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a 24.hu kérdésére elmondta, hogy a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése jelenleg is zajlik. Amíg az erről készült jelentést nem látja, semmit nem szeretne mondani. A szövetség a későbbiekben közleményben tájékoztat a vizsgálat eredményéről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik