NB I

Gyurcsó már a visszavágásra gondol

Két győzelemmel zárná a szezont a Videoton szélsője, aki csapata legjobbja volt szerda este.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnok Videoton súlyos, négygólos vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában, a Magyar Kupa döntőjében. Ha egyértelműen dicsérni lehet valakit a vesztes székesfehérváriak közül, az Gyurcsó Ádám, a szélen rendre túljárt a hazaiak eszén, és gyorsaságát, pontosságát kamatoztatva remek labdákkal hozta helyzetbe társait – akik minden lehetőséget elpuskáztak.

Hiába nyújtott azonban jó teljesítményt a válogatott játékos, a lefújás után ugyanolyan csalódott volt, mint csapattársai. A Rangadó.hu érdeklődésére az első 45 percről úgy vélekedett, hogy működött a kidolgozott koncepciójuk, aminek persze nagyobb értéke lett volna, ha gólokat is sikerül lőniük.

– Nehéz egy ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Az első félidőben nekünk voltak lehetőségeink, nekünk kellett volna vezetnünk – kezdte Gyurcsó Ádám. – A labda inkább náluk volt, próbáltunk olyan koncepciót kidolgozni, amivel sikeresek lehetünk, és úgy gondolom, az első félidőben ez működött is. Nyilván nagyobb értéke lett volna, ha gólt tudunk szerezni. A második felvonást is helyzettel kezdtük. Ahhoz, hogy egy ilyen meccset meg tudjunk nyerni, legalább egyet-kettőt be kell rúgni. Előttem is adódott egy lehetőség az első félidőben, de sajnos nem sikerült.

A folytatásról a fehérváriak 24 éves játékosa elmondta: a végeredmény tükrében könnyednek tűnik a Ferencváros sikere.

– A második félidő elején rögtön volt egy helyzetünk, de sajnos utána már nem nagyon adódtak lehetőségek előttünk. Eléggé gyorsan kaptuk a gólokat, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Elkerülhető találatok voltak ezek, amelyekkel eldőlt a mérkőzés. Természetesen mentünk előre, próbáltunk szépíteni, nem nézett volna ki jól, ha beállunk, és arra megyünk rá, hogy megússzuk kettővel vagy hárommal. Mi nem ilyen csapat vagyunk, inkább támadni tudunk, mint védekezni. Most így alakult… A második félidőben a Fradi kihasználta minden helyzetét, és az eredmény tükrében mondhatjuk, hogy könnyedén nyerte a döntőt.

Két tétmérkőzéssel zárul a Videoton idénye, és Gyurcsó Ádám számára mindkettő pikáns lesz, hiszen először korábbi csapata, a Kecskemét ellen lépnek pályára a bajnokságban, az utolsó fordulóban pedig ismét farkasszemet nézhetnek a Fradival.

– Ez egy ilyen nap volt. Szerencsére a bajnokságot meg tudtuk nyerni, végig kiegyensúlyozottan játszottunk az egész szezonban. Ez a döntő most így sikerült, ez van, megyünk tovább. Szeretnénk méltóképpen elbúcsúztatni ezt az évadot. Fájó, hogy a kupát végül nem sikerült megszereznünk, de további két mérkőzés áll előttünk, az egyik ráadásul néhány nap múlva. Nagyon remélem, hogy a jövő héten sikerül visszavágni a Fradinak a bajnokságban. Az a célunk, hogy ezt a két meccset megnyerjük – mondta végül Gyurcsó Ádám.

Olvasói sztorik