NB I

Varsóba igazol Nemanja Nikolics

Egy lengyel portál szerint 99 százalék, hogy a fővárosi Legia csapatához szerződik a csatár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A lengyel sportsajtó immár tényként közli, hogy idén nyáron elhagyja a Legia Warszawa csapatát a portugál csatár, Orlando Sá. A pótlására nem lesz elegendő a GKS Belchatów együttesétől érkező Arkadiusz Piech, ezért szükség van még egy támadóra. Komoly jelölt már van, a varsóiak kívánságlistájának első helyén a magyar válogatott és a Videoton 28 éves játékosa, Nemanja Nikolics áll. A weszlo.com cikke szerint 99 százalék, hogy a szerződéskötés hamarosan megtörténik.

A szerző részletesen bemutatja a vajdasági csatárt, kiemeli, hogy régóta játszik hazánkban, megkapta az állampolgárságot és a válogatottban is szerepel, illetve többször volt gólkirály Magyarországon. Úgy fogalmaz: a számok alapján elismerésre méltó a teljesítménye, még akkor is, ha a magyar bajnokság nem erősebb, mint a lengyel, vagy egy kicsit gyengébb is.

Fontos érv a szerződtetése mellett, hogy ingyen igazolható, hiszen idén nyáron jár le a megállapodása Székesfehérváron, amelyet nem hosszabbít meg, ezt ő maga jelentette ki a közelmúltban. A jól értesült lengyelek szerint a Videoton szurkolói reménykedtek, hogy Nikolics a kedvenc csapatuknál marad, de megfizethetetlen anyagi igényei vannak, havonta húszezer eurót szeretne keresni. Ez nagyjából annyi, amennyit a Widzew Lodz tunéziai légiósa, Souheil Ben Radhia keresett néhány éve. A magyar médiában vihar tört. „Nagy pénz, kis foci” – írta az egyik magyar újság. A Videoton vezetői azonban könyörtelenek, és világossá tették, hogy a szezon végén távozik a legnagyobb sztár.

Idézik a támadó közelmúltbeli tévényilatkozatát, és megjegyzik: bár a magyar játékospiacon vitathatatlanul minőséget képvisel, érdekes, hogy fél évvel ezelőtt senki nem adott érte pénzt, pedig télen olyan angol klubokkal is szóba hozták, mint a Swansea, a Hull City és a Crystal Palace, de végül az átigazolás nem történt meg. Úgy látszik, figyelték, de senkinek nem kellett igazán. Egy névtelen informátor azt is mondta, hogy az ideális cél Ázsia lenne számára.

Nikolics a magyar bajnokságból évek óta kiemelkedik, de nem sok nemzetközi tapasztalata van, csoportkörben csak egyszer szerepelt. Fizikailag jó állapotban van és technikailag is képzett, eddig csak azt tudta igazolni, hogy mindez magyar szinten igaz rá. Bár a lengyelek már találtak egy „drágakövet” hazánkban, hiszen a lett Artjoms Rudnevs a Zalaegerszeg csapatától igazolt a Lech Poznanhoz, most pedig már Hamburgban futballozik – írja a weszlo.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik