NB I

Nikolics az NB I legdrágább játékosa

A Videoton támadóját csapattársa, Juhász Roland követi; a fradista Roland Lamah ára sokat esett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csapatok eredményei, illetve az egyéni teljesítmények alapján folyamatosan frissíti adatbázisát a főként átigazolásokkal foglalkozó német Transfermarkt portál. A téli átigazolási időszak végeztével ismét frissültek a játékosok becsült piaci értékei, így a magyar bajnokság „beárazásában” is történtek érdekes változások.

Már nem Fradi-játékos az első

A karácsonyi szünet előtt még a ferencvárosi Roland Lamah számított a legdrágább labdarúgónak a magyar mezőnyben, közel másfél millió euróra becsülték akkor a vételárát. Juhász Roland követte őt a sorban, ám a válogatott védőt azóta megelőzte csapattársa, Nikolics Nemanja. A szintén válogatott, gólkirály-jelölt Nikolics piaci értéke 200 ezer euróval nőtt, így 1.3 milliós vételárával át is vette a vezetést a listán – Juhász továbbra is 1.2 milliós vételárral bír, míg Lamah értéke jelentősen csökkent, ugyanis már „csak” 1.1 millióra becsülik.

A mezőny két újabb „millió eurós bébivel” bővült a tél során: a Galatasaraytól a Bp. Honvédhoz kölcsönbe igazoló Lucas Ontivero (1.2 millió euró) és a Diósgyőrbe szerződő Koman Vladimir (egymillió euró) érkezésével tovább nőtt az említett csapatok, illetve az élvonal becsült piaci értéke.

Több éllovas ára visszaesett

A fentieken túl is több együttesnél történt „trónfosztás” az elmúlt időszakban: Győrben megőrizte 900 ezer eurós értékét Rudolf Gergely, és mivel a korábbi első Priskin Tamás becsült ára 300 ezer euróval csökkent (most 700 ezer euró), így előbbi átvette a vezetést. A Szombathelyi Haladáshoz igazoló svájci Arnaud Bühler (750 ezer euró) Radó Andrástól (500 ezer) vette át az első helyet. Az újpesti Kim Ojo értéke is csökkent 200 ezer euróval, így Aszmir Szuljics (600 ezer) beérte társát a sorban. A Puskás Akadémiánál az őszi idény végén még Lencse László vezetett, de 600 ezer eurós értéke a negyedével esett vissza, így Renato Kelics és Fiola Attila (500-500 ezer) megelőzték őt. Pécsett a kapus Vukaszin Polekszics ára emelkedett (400 ezer euró), így utolérte az eddigi egyedüli éllovas Balogh Bélát, sőt a szerb Branko Pauljevics is ennyit kóstál.

Pakson Fiola Attila távozásával Bartha László, Balázs Zsolt, Szabó János és Könyves Norbert mondhatja magát a legértékesebbnek – mind a négyen 300 ezer eurós vételárral bírnak. Kecskeméten Laczkó Zsolt korábbi, 350 ezer eurós értéke csökkent, így Dejan Karan és Henri Eninful (mindkettő 300 ezer euró) vették át az első pozíciót. A Lombard Pápánál a február végén bejelentett Alekszandar Randelovics (400 ezer) ugrott az élre, míg Dunaújvárosban immár Vaskó Tamás és Szekeres Adrián érik a legtöbbet (250-250 ezer).

Debrecenben és az MTK-nál nem történt változás: előbbinél továbbra is Varga József (egymillió euró) számít a legdrágább játékosnak, míg a fővárosiaknál a csapatkapitány Kanta József (600 ezer) őrzi vezető helyét. Nyíregyházán is tartja első helyét a 300 ezer euróra taksált kapus, Balogh János, karöltve a szintén ennyit érő Igor Zofcákkal.

Olvasói sztorik