NB I

Bekő kifacsarta a játékosokat

Az edző büszke arra, hogy egységes, stílusos és szerethető csapatot alakítottak ki Kecskeméten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A következő idényben már nem Kecskeméten dolgozik Bekő Balázs vezetőedző, aki komoly lehetőségre igent mondva érkezik majd trénernek Diósgyőrbe. Eddigi klubjánál, a KTE-nél végzett munkája miatt érdemelte ki a miskolci ajánlatot, de a fiatal szakember számára a kecskeméti elválás egy különösen szomorú búcsú lehet a lilák anyagi bajai és licencbukása miatt. Bekő Balázs a Digi Sport televízió hétfő reggeli adásának volt a vendége.

– Igazságtalannak tartja ezt a valószínűsíthető anyagi bukást, ami most a Kecskeméttel történik?
– Nem az én dolgom ezt megítélni, de vannak érzéseim ezzel kapcsolatban. Ezek jöttek elő, mert valami olyasmi történt a felcsúti mérkőzés után, amire senki nem számított. Nagyon sokan eljöttek Kecskemétről, és végig buzdították a csapatot. Olyan ünneplésben részesítettek minket a meccs után, ami megható volt. Ennek a hatása alatt voltam még a sajtótájékoztatón is, de amit mondtam, azt most is így gondolom – kezdte Bekő Balázs.

– Kisebb csodát hozott létre a klubnál. Lehet azt mondani, hogy az irányításával a KTE erőn felül teljesített?
– Azt gondolom, hogy igen, erőn felül teljesített. A játékosok kiadtak magukból mindent, amit ki lehetett, vagy ahogy szoktam mondani, kifacsartam őket, amennyire csak lehetett. Ennek meg lett az eredménye is, hiszen elég stabilan szerepeltünk, és voltak iszonyatosan jó periódusaink.

– Mire a legbüszkébb az ott töltött időszakból?
– Arra, hogy egy családias csapatot tudtunk kialakítani. Nagyon egységes, szimpatikus és szerethető csapattá váltunk, amelynek volt és van is stílusa, amiről rá lehet ismerni. Jól összeállt az egész. Mindenki megpróbált úgy tevékenykedni, hogy mi a gondokból a lehető legkevesebbet érezzük.

– A döntésében sokkal inkább benne van az, hogy előrelépjen a karrierjében, mint a KTE labilis helyzete?
– Ez egyértelmű, nem is kérdés. Amit vállaltam Kecskeméten, azt hellyel-közzel teljesíteni tudtuk és szerintem rendben volt. Az ember mindig előre akar lépni, mindig egy picit többet szeretne elérni, és ez egy nagyon jó lehetőség. Diósgyőr egy igazi futballközeg. Érezhető, hogy lehet ott ennél jobbat is csinálni. Mindig többre kell törekedni, és én hiszem azt, hogy abban a környezetben, azokkal a lehetőségekkel és játékosokkal – változások nyilván lesznek – nagyobb célokat is lehet érni, mint mondjuk az ötödik hely.

– Hogyan kell befejeznie ezt a szezont a Kecskemétnek?
– Tisztességesen. Sportemberekhez méltóan oda kell állni, és a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Picit koncentráltabban kell játszanunk, mint a hétvégén, hiszen kulcsmomentumokban koncentráció terén nagyon gyengének mutatkoztunk. Át kell gondolnom, hogy esetleg olyan fiataloknak adjak még lehetőséget, akik ugyan már játszottak, de kevesebbet. Talán ők sokkal tisztább lelkűek, és nagy lehetőségnek fogják fel az utolsó két fordulót.

Olvasói sztorik