NB I

Lélekben megtörtek a pápaiak

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Debrecen – Lombard Pápa 4-0

Kondás Elemér, DVSC: – Jól indult a mérkőzés, de elpuskáztuk a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Nagyon jót tett, hogy Szakály átlövésből betalált, utána a második félidőben is jöttek a lehetőségek, és szerencsére a gólok is. Balogh Norbert mindig a hosszúba lőtte a labdákat, amit leolvastak a kapusok, ezért mondtuk neki, hogy változtasson, és most meg is oldotta, a rövidbe lőtte. Ragyogóan csinálta és a második helyzetét is nagyon jól megcsinálta, jó átvétel után a hosszú alsót lőtte, ahogy kell. Volt egy kisebb trauma neki amiatt, hogy kimaradt az U20-as keretből. Mi is megdöbbentünk ezen. Nagyon jól játszottak a fiúk, gratulálni tudok nekik. Ha jobban koncentrálunk, még nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Kovács László, Pápa: – Nincs jó kedvem, vagy sírok, vagy nevetek, de inkább nevetek. A szakmai résszel nem is akarok foglalkozni, lehetett volna ez hat-hét is, de ami a játékosokban volt, azt kitették a pályára. Vannak képességbeli dolgok is, de szerintem már meg is vannak törve lélekben. Az akarat még viszi őket előre, úgyhogy bementem és gratuláltam nekik.


Diósgyőr – Győri ETO 4-1

Vitelki Zoltán, DVTK: – Sajnálom az edzőkollégámat, akinek ilyen nehéz helyzetben lévő csapatot kell vezetnie. A győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, és ma mi voltunk a jobb csapat. Elégedett vagyok, és büszke a játékosokra. Különösen örülök, hogy a fiatal Nemes Milán debütálni tudott. A siker mindig csapatmunka, és jelen pillanatban ez nagyon jól működik Diósgyőrben. Ennek a sikernek önbizalmat kell adnia a jó folytatáshoz.

Miriuta László, Győr: – Örülni kell, hogy ezek a szenzációs futballisták három hónapja fizetés nélkül ott vannak a pályán és küzdenek becsülettel. Három hónapja nem kaptak egy fillért sem. Kikaptunk, ez van, de én csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Ilyen szituációban vagyunk, várjuk az utolsó két meccset. Nem volt nagy különbség a két csapat között, sajnos hibáztunk, de fejben nem vagyunk rendben. Csak a szurkolók miatt megyek megint jövő héten dolgozni.


Pécsi MFC – Dunaújváros 2-0

Robert Jarni, Pécs: – Nagyon boldog vagyok, tele érzelemmel. Ez a siker közös. Köszönöm munkatársaimnak, a szakmai stábnak, a játékosoknak azt a munkát, amelyet az utóbbi fél évben elvégeztünk. Véghezvittünk egy kemény munkát, amelyből semmit nem engedtünk, és ez lett az eredménye. Amikor átvettük a csapatot, csupán tíz pontunk volt, most pedig 28, ami matematikailag is elég a bennmaradáshoz. Tudtuk, hogy a Dunaújváros elleni meccs nehéz és ideges lesz. Az első 25 percben görcsösek voltunk, mert tudtuk, mit hordoz magában ez a mérkőzés, de a második félidőben ez elillant, és a ránk jellemző játékunkat játszottuk. Ez vezetett eredményre. A Jóisten csak a bátrakat segíti, és mi mindannyian bátrak voltunk.

Artner Tamás, DPASE: – Először gratulálok a Pécsnek a győzelméhez, hiszen a pályán nyújtott játékának köszönhetően bennmaradt az első osztályban. A játékosaimnak is gratulálok, akik kitették a szívüket és a lelküket a meccsen. Az első és az utolsó tíz percet kivéve tudtuk kontrollálni a találkozót. Az első félidőben sajnos három óriási helyzetet hagytunk ki. Meggyőződésem, hogy ezért tartunk itt. Mi már nem itt állnánk, ha minimum a helyzeteink felét belőttük volna. Ez történt az Újpest, a Diósgyőr és a Pécs ellen is. A második félidőben egyik csapat előtt sem voltak nagy lehetőségek, inkább birkózás ment a pályán. Viszont mi győzni akartunk, mert számunkra csak az volt az elfogadható. Ezért csatárt küldtem védő helyére. Sajnos azonban egy hazai pontrúgás eldöntötte a mérkőzést. Csapatunkra jellemzően ezután azonnal egyenlíthettünk volna, de ezt is kihagytuk, majd a végén a Pécs egy kontrából eldöntötte az összecsapást. A mérkőzés összképe és a helyzetek száma alapján legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Van még hátra két forduló, amelyek közül a következő meccs után sok kérdésünkre választ kapunk. Nekünk mindenképpen győznünk kell, ami nehéz lesz, hiszen a Debrecent fogadjuk.

(forrás: dpase.hu)

Puskás Akadémia – Kecskemét 4-0

Benczés Miklós, Puskás FC: – Nem azzal a Kecskeméttel találtuk szembe magunkat, amelyre számítottunk, mert mert védővel játszott. Láttuk már őket így, tudtuk, hogy ez is a repertoárjukban van. Ez a játékrendszer nekünk jobban fekszik, azt vártam, hogy sok helyzetünk legyen. Igyekeztünk gyorsítani a játékot, fölénybe kerülni. Belementünk utána az ívelgetésbe, ami tőlünk idegen, ezen sikerült változtatnunk végül. Gratulálok Tischler Patriknak, illetve Sallai Rolandnak és Zsótér Donátnak.

Rendhagyó sajtótájékoztatóra került sor a mérkőzés után, Bekő Balázs ugyanis a könnyeivel küszködve adott értékelést – írja a KTE honlapja.

Bekő Balázs, KTE: – A mérkőzésről nem szeretnék mondani semmit. Biztos van, akinek jó érzés nézni egy halálra ítélt csapatot. Ezek a játékosok, ez a klub mindent megtett azért, hogy NB I-es legyen, már nagyon sokszor. Ez az én véleményem lesz, de azt gondolom Rózsa Pál is mindent megtett azért, hogy létezzen ez a csapat, saját pénzét tette bele hét éven keresztül. Ezért minden tiszteletem az övé. Amit kapunk a szurkolóinktól ebben az időszakban, az mindennél többet jelent nekünk. Amikor sokat megélt játékosok sírva jönnek be az öltözőbe, az mindent elmond a jelenlegi helyzetről. Biztos van, aki ezen tud mosolyogni, én nem.


Bp. Honvéd – Videoton 1-1

Marco Rossi, Honvéd: – Ha az eredményt nézzük, akkor a döntetlen számunkra megfelelő, de ha sikerül értékesíteni a helyzeteinket, akkor nyerhettünk volna. Nem tudtunk győzni, de a döntetlen egy ilyen jó csapat ellen jó eredmény. Két meccs van hátra a bajnokságból, minden hétvégén meg kell küzdenünk az életünkért, hogy az első osztályban maradjunk.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Szeretnék gratulálni a jól játszó Honvédnak. Nagyon pörgős, intenzív meccset sikerült játszanunk. A döntetlen igazságosnak mondható. A csapatom teljesítményével, főleg az első félideivel elégedett vagyok. A második játékrészben többet hibáztunk, visszaesett az intenzitásunk, de még ekkor is sikerült helyzeteket kidolgoznunk. Bőven lett volna lehetőség megnyerni ezt a találkozót.


Paksi FC – Ferencváros 0-1

Csertői Aurél, Paks: – A játékosaimat nem tudom hibáztatni az első félidő miatt, csak a helyzetkihasználás hibádzott. Nagyon jól futballoztunk. Ha a Ferencváros ellen így tudunk focizni, az mindent elmond. Gratulálok a srácoknak, nagyon jól játszottak! Sajnos ebben a játékban viszont az nyer, aki gólt rúg. Minden benne volt ebben a meccsben, de sajnos így alakult. Minden szuper lett volna, csak ne kaptunk volna ki…

Thomas Doll, FTC: – Az első félidőben túl sok labdát veszítettünk, nem biztosítottuk jól a labdákat, ezzel pedig a ritmusunkat sem tudtuk megtalálni. Nagy Ádám jó formában van, kellett a stabilitás, ő olyan játékos, aki jól biztosítja a labdákat, ezért küldtem pályára. Ezt köbvetően Bödét előre küldtük. Meg kellett volna szerezni a következő gólt, de ezzel néha gondjaink vannak, nem tudjuk berúgni a másodikat.


Újpest – MTK 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Ennél is több kell, mostantól a hatodik sikerünkre hajtunk. Továbbra is az a célunk, hogy megnyerjük a soron következő meccset, jól játsszunk, meggyőzzük a szurkolóinkat. A jelenlegi helyzetünkben nem gondolkozunk helyezésekben. Két meccs van hátra, örülünk a zsinórban aratott öt győzelemnek. A következő cél a hatodik siker.

Garami József, MTK: – Arról nincs szó, hogy mumus lett volna az Újpest. A mai mérkőzésen voltak olyan momentumok, amikor eldönthettük volna a meccset, de az Újpest a második félidőben jobban játszott, több helyzetet alakított ki. Megérdemelten győzött az ellenfél.


Haladás – Nyíregyháza 3-1

Mészöly Géza, Haladás: – Rettentően büszke vagyok a csapatra, hihetetlen, hogy mit produkáltak a játékosok. Igazi szívből, a Haladásért játszottak ma. Már az első félidőben is megvolt ehhez a kellő játékunk, de nagyon jó fizikumú játékosok vannak a Nyíregyházában, és egy pontrúgásból gólt is tudtak szerezni. A második félidőben csodálatos gólokat szereztünk. Óriási nap ez az én életemben is, remélem, tudjuk ezt folytatni.

Mátyus János, Nyíregyháza: – Nem szeretnék közhelyekben beszélni, paneleket puffogtatni. Nem mondanék semmit, érdekes dolgok történtek a meccsen, de a sajátjaimnak gratulálok, a teljesítményükkel elégedett vagyok. Készülünk a jövő heti meccsre.

Olvasói sztorik