NB I

Különleges tét a Paks–Fradin

A klubvezetőkön és a játékosokon kívül a szurkolók is hozzájárulhatnak Feil Eszter gyógyulásához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint azt a Rangadó.hu elsőként jelezte, a hétvégi Paksi FC – Ferencvárosi TC bajnoki mérkőzésnek különleges tétje (is) van. A Paks egyik fiatal törzsszurkolója – aki évek óta szüleivel szurkol a Fehérvári úti stadionban – beteg.

A tízéves Feil Eszternél leukémiát diagnosztizáltak az orvosok. Szülei Pécsre hordják kezelésre – amikor szól a telefon, hogy indulni kell a baranyai megyeszékhelyre kezelésre, kocsiba ültetik Esztert és indul a család. Nap, mint nap kell megtenniük mintegy 120 kilométert oda, és ugyanannyit vissza. Talán mondani sem kell, hogy az egészségügyi és lelki nehézségek mellett ez milyen anyagi teher Feiléknek.

A paksi futballisták úgy döntöttek, megpróbálnak segíteni, ahogy tették ezt ősszel, amikor a kaposvári labdarúgó, Horváth Tamás került hasonlóan nehéz helyzetbe. A paksiak akkor a teljes magyar NB I-et és NB II-t megszólították, hogy árverezzék el a 10-es mezüket Horváth Tamás javára. Sőt a játékosok és a vezetők meg is duplázták a mezért kapott összeget.

Ezúttal is gyűjtés indult az öltözőben, a klubházban, és a szurkolókat is arra kérik, hogy a Fradi elleni meccsen az erre a célra kihelyezett dobozokba helyezzék el hozzájárulásukat Eszter gyógyulásához. A ferencvárosiak a Paksról igazolt Böde Dániel góllövőcipőjének elárverezésével segítenek.

A Fradi (55 pont) a már bajnok Videotont (67 pont) követi a tabellán, célja tehát a második hely megtartása. A fővárosi zöld-fehérek egyetlen ponttal előzik meg a jelenleg harmadik MTK-t (54 pont). A Paks (45 pont) 27 forduló után az ötödik helyen áll, két pontra az Európa Liga-selejtezőt érő negyedik helyen tanyázó Debrecentől (47 pont). Így a pályán is komoly a tét: az ezüstérem, illetve a nemzetközi kupaporond.

Olvasói sztorik