NB I

Történelmi sorozatra hajt a Fradi

Az FTC labdarúgásának 115 éves történelmében mindössze kétszer fordult elő, hogy legalább húsz veretlen meccsel zárta a szezont a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Paks otthonában is folytatódott az FTC pazar bajnoki sorozata: a zöld-fehérek Gyömbér Gábor találatával 1-0-ra győztek, így már 18 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban. Legutóbb október 4-én, a Diósgyőr otthonában kaptak ki 2-1-re. Azóta az NB I összes együttesével játszottak legalább egyszer, de egyetlen csapat sem tudott három pontot szerezni ellenük.

Még két forduló van hátra az idei szezonból. Május 24-én a Bp. Honvédot fogadják, míg az utolsó májusi hétvégén a Videoton látogat a Groupama Arénába. Ha a kispestiek és a fehérváriak ellen is megőrzik veretlenségünket, akkor olyan tettet hajtanak végre, amelyre az FTC 115 éves futballtörténelme során mindössze két alkalommal volt példa. Kétszer sikerült ugyanis legalább húsz veretlen bajnoki találkozóval zárni egy NB I-es idényt.

Ilyen menetelésnek első alkalommal a százszázalékos bajnoki cím megszerzésekor örülhettek a Fradi szurkolói. Az 1931–1932-es szezonban mind a 22 bajnoki mérkőzésüket megnyerték, amire a magyar bajnokság történelmében addig és azóta sem volt példa.

Ezen kívül mindössze egyszer sikerült legalább húszas sorozattal búcsúzni a szezontól. Az 1968-as idényben április 14-től december 15-ig 23 mérkőzésen át nem győzték le a Fradit. Abban az évben az Albert Flórián fémjelezte csapat a Vásárvárosok Kupája döntőjébe is bekerült, a bajnokságot pedig megnyerte, egy ponttal megelőzve az Újpestet.

1968 óta, tehát 47 esztendeje nem volt hasonló sorozatra példa. Egyszer sikerült megközelíteni a bravúrt: az 1991–1992-es, aranyéremmel záruló idényben 18 veretlen meccsig jutottak a zöldek. Ha a Thomas Doll vezette együttes a Honvéd és a Videoton ellen is pontot szerez, akkor húsz mérkőzéses meneteléssel zár, ezzel újabb történelmi bravúrt érhet el – írja a fradi.hu.

Olvasói sztorik